Doğal Afet Nedeniyle Kariyer Basamakları Sınavına Giremeyen Öğretmenlerimizin Mağduriyeti Giderilsin

Doğal Afet Nedeniyle Kariyer Basamakları Sınavına Giremeyen Öğretmenlerimizin Mağduriyeti Giderilsin

Türk Eğitim-Sen olarak; afet nedeniyle 19.11.2023 tarihinde online olarak yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavına katılamayanların hak kaybı ve mağduriyetlerinin giderilmesi için, gerekli çalışmaların yapılarak, sınav hakkı verilmesi husus

Bilindiği üzere, 19.11.2023 tarihinde Zonguldak ilimiz ve özellikle Karadeniz Ereğli ilçesinde yoğun hava muhalefeti afet düzeyinde yaşanmıştır. Okulların, kamu kurumlarının, evlerin çatıları uçmuş, ağaçlar devrilmiş, alt yapı hizmetleri zarar görmüş, elektrikler kesilmiş, internet hatları çökmüştür. Zonguldak ilimizde 19.11.2023 tarihinde meydana gelen kuvvetli yağışların neden olduğu heyelan ve sel afetleri sonrası Karadeniz Ereğli ilçesinde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi Kararı alınmıştır. Yaşanan afet nedeni ile Karadeniz Ereğli ilçesinde görev yapmakta olan sendikamız üyelerinin de bulunduğu bir kısım öğretmenin 19.11.2023 tarihinde online olarak yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavına katılamayarak mağdur oldukları bilgisi sendikamıza ulaşmıştır.

Türk Eğitim-Sen olarak; afet nedeniyle 19.11.2023 tarihinde online olarak yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavına katılamayanların hak kaybı ve mağduriyetlerinin giderilmesi için, gerekli çalışmaların yapılarak, sınav hakkı verilmesi hususunda; MEB’e talepte bulunduk.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.