Doğal gaz saatleriyle ilgili flaş karar.

Doğal gaz saatleriyle ilgili flaş karar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülen doğal gaz sayaçlarıyla ilgili önemli bir karar aldı. Bakanlık, söz konusu dönemde üretilen gaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülerek, yeni modellerin

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülen doğal gaz sayaçlarıyla ilgili önemli bir karar aldı. Bakanlık, söz konusu dönemde üretilen gaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülerek, yeni modellerin takılmasına karar verdi.

Bakanlık tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak kamuoyu ile paylaşıldı. Yönetmelikle birlikte, gaz, su ve elektrik sayaçlarının muayeneleri ile bu muayenelerin nasıl ve nerede yapılacağına dair usul ve esaslar belirlendi.

Yönetmelik kapsamında, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülen veya bu dönemde son muayenesi yapılmış gaz iletim şebekesine bağlı sayaçlar için bir değişim süreci başlatıldı. Bu sayaçların kullanıcılar tarafından ilgili il müdürlüklerine bildirilmesi ve 2025 sonuna kadar sökülerek yerine geçerli muayenesi yapılmış bir sayaç takılması gerekiyor.

Yönetmelikle birlikte, sayaç muayenelerinin Bakanlık il müdürlükleri veya kullanıcıların kurduğu servisler tarafından gerçekleştirileceği belirtildi. Bu hizmetlerden dolayı Bakanlık tarafından herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Ayrıca, muayene sırasında sayacın tip onayının olup olmadığı ve tip onayını etkileyecek herhangi bir değişiklik olup olmadığının kontrol edileceği vurgulandı. Bu tür durumlar tespit edildiğinde, sayacın muayenesine devam edilmeyecek ve ilgili işlemler başlatılacak.

Öte yandan, Bakanlığın Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle birlikte, elektrik, su ve gaz sayaçlarının bu yönetmelik kapsamından çıkarıldığı da belirtildi. Yönetmelik değişiklikleri 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu değişikliklerle birlikte, ölçü ve ölçü aletlerinin tamir ve ayar hizmetlerine dair yetki belgesi alma süreci de düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.