Doğu'ya atanan öğretmene Kürtçe öğretilecek

Doğu'ya atanan öğretmene Kürtçe öğretilecek

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya atanan öğretmenlere, günlük ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrencilerle iletişim sağlamak için Kürtçe kalıp cümleler öğretilecek

Lütfi ERDOĞAN

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), "ataması yapılan öğretmenlerin staja tabi tutulması" yönündeki uygulamasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Buna göre şubat ayında ataması yapılacak öğretmen, yaşadığı ilde ya da öğrenimini tamamladığı üniversitenin bulunduğu ilde, tercihine göre bir kıdemli öğretmenin yanında haziran ayına kadar derse girecek. Ataması yapılan öğretmene maaşı ödenecek.

Bakanlık, bu çerçevede okullardaki kıdemli öğretmenleri belirlemek için de çalışma başlattı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere atanan öğretmenlere, günlük ihtiyacını karşılayacak biçimde Kürtçe kalıp cümleler öğretilecek. Bu sayede öğretmen anadili Kürtçe olan öğrencisiyle zorluk yaşamadan iletişim kurabilecek.

Yeni atanan öğretmenlere, Doğu'ya atanan öğretmenlerin yaşadığı hikayelerin anlatıldığı 'Hakkari'de Bir Mevsim' ile 'İki Dil Bir Bavul' gibi filmleri izlemesi önerilecek. Bakanlık, şubat ayında Kürtçe dersi için kadrolu öğretmen ataması da yapacak.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum