'Dokunulmazlığı olan bir memur yapısı olmamalı'

'Dokunulmazlığı olan bir memur yapısı olmamalı'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: Türkiye'yi o hedeflerine ulaşmasında istihdam alanlarının gelişmesinde, başarılı olabilmeliyiz. Şimdi çalıştayları başlatıyoruz. Kamu çalışanı, bir çalışan statüsü.

Kamuda, çalışma hayatında çok sayıda statü bulunduğuna değinen Müezzinoğlu, "Bunlar arasında sistemin gittikçe sürdürülebilirliğinin zorlaştığı bir süreç var. Bizim 657 Sayılı Kanun'la sağlıklı, güçlü bir yürüyüşümüz de çok mümkün değil. Bunu değiştirmek için yine Anayasa'ya gitmek gerekiyor. Anayasa değişikliği yapmadan burada köklü değişiklikler yapamıyorsunuz." dedi.

"Şimdi çalıştayları başlatıyoruz. Kamu çalışanı, bir çalışan statüsü. Dokunulmazlığı, ayrıcalığı olan bir memur yapısı olmamalı. Ama hiçbir güvencesi olmasın gibi bir iddiamız da yok."

"Her tarafı yamalı bohçaya dönmüş bir çalışan yapısı değil, herkesin statülerinin belli olduğu, terfisinin, gelişiminin, mesleki yeterliliğin belirli sürelerle test edilebildiği bir süreci bu ülkeye ve bu millete kazandırabilirsek, 3 tane temel sorun, üçünü de çözdüğümüz an bu ülkenin ve bu milletin önünde hiç kimse duramaz." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.