Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Başvuru

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Başvuru

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün 2017-2018 eğitim öğretim yılı yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru takvimi ve başvuru şartları ilan edildi.

DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Temmuz Ayında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Başvuru Alacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün 2017-2018 eğitim öğretim yılı yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru takvimi ve başvuru şartları ilan edildi.

DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından mesleki ve akademik kariyerlerinde ilerlemek ve alanlarında uzmanlaşmak isteyenler için geniş bir yelpazede sunulan lisansüstü programlarına başvurular 17 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

2017-2018 öğretim yılında DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü 54’ü Tezli Yüksek Lisans, 28’i Tezsiz Yüksek Lisans, 5’i Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans ve 26’sı Doktora Programı olmak üzere toplam 113 lisansüstü programa başvuru alacak.

Başvuru alınacak programlar, Enstitü bünyesindeki disiplinler arası Afet Yönetimi, Avrupa Birliği, Bilgi Yönetimi, Kadın Çalışmaları ve Toplam Kalite Yönetimi Anabilim Dalları ile Üniversitenin Denizcilik, Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İşletme ve Turizm Fakültelerinin bölümleriyle ilişkili toplam 35 Anabilim Dalı altında yürütülüyor.

Enstitü, 18 Eylül tarihinde başlayacak yeni öğretim yılı için tezli yüksek lisans programlarında 1052, tezsiz yüksek lisans programlarında 626, uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programlarında 250 ve doktora programlarında 207 olmak üzere toplam 2135 lisansüstü öğrenci kontenjanı sunuyor.

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvurularda ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) puanı, yabancı dil belgesi ve bilim sınavı şartları bulunurken, eğitim dili Türkçe olan Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programları için bu şartlar aranmıyor.

Tezli yüksek lisans ve doktora programları, akademik kariyer hedefleyen adaylara bilim uzmanı ve bilim doktoru unvanları kazandırırken tezsiz yüksek lisans programları daha çok sektörde ilerlemek isteyenlerce tercih ediliyor. Öğrencilerine teorik ve güncel bilgilerini geliştirme, mesleki kariyerlerinde ilerleme fırsatı veren tezsiz yüksek lisans programlarında dersler tezli programlardan farklı olarak saat 17.00’den itibaren başlıyor.

DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına 17 Temmuz tarihinden itibaren internet üzerinden yapılacak olan ön başvurular 28 Temmuz tarihinde sona erecek.

Lisansüstü program ve kontenjan bilgileri, başvuru şartları ve işlemleriyle ilgili detaylı bilgiye Enstitü’nün http://www.sbe.deu.edu.tr/sbe/basvuruTarihleriveIstenilenBelgeler adresinden ulaşılabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.