Dolar 10 ayın zirvesini gördü!

Dolar 10 ayın zirvesini gördü!

Dolar 10 ayın zirvesini gördü!

Piyasa Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken dolar/TL 6 seviyesinin üstünde işlem görmeye devam ediyor. Uzmanlar Merkez'in faiz indirimi yapıp yapmayacağı konusunda ikiye bölünmüş durumda. Kur Mayıs 2019'dan beri en yüksek gün içi seviye olan 6.07'yi gördü.

Dolar/TL, Suriye kaynaklı jeopolitik endişeler nedeniyle yaklaşık iki haftadır baskı altında kalmaya devam ederken, küresel piyasalarda Çin kaynaklı satış baskısının bugün kuvvetlenmesi kuru yukarı taşıyan en önemli etken konumunda.

Dolar/TL Mayıs 2019’dan beri en yüksek güniçi seviye olan 6.07’yi gördü.

DOLAR
6.0706
(%0.43)

EURO
6.5751
(%0.38)

ALTIN
310.137
(%0.93)
Küresel piyasalarda Asya borsaları, Apple’ın koronavirüs salgınından dolayı üretimin yavaşladığını ve Çin’deki talebin zayıfladığını, buna bağlı olarak Mart’taki çeyreklik bilançolarda ciro hedefini tutturamayacağını açıklamasının ardından düştü.

Apple’ın açıklaması sonrası Wall Street hisseleri de rekor seviyelerden aşağı geldi. ABD’nin en değerli şirketinin yaptığı açıklama, Çin’in ve diğer ülkelerin uyguladıkları ekonomik teşviklerin, global ekonomiyi koronavirüs salgınının etkilerinden koruyacağı yönündeki yatırımcı algısını değiştirdi.

Son haftalarda kamu bankalarının artan döviz arzı ise TL’yi destekleyen önemli bir unsur konumunda olmayı sürdürüyor.

TCMB’nin yaklaşan faiz kararı, artan jeopolitik endişeler, lokallerin döviz birikim eğilimi TL’yi baskılayan diğer unsurlar.

Dolar/TL geçen hafta BDDK’nın swap adımının da desteğiyle 5.9750’ye kadar gerilese de bu seviyelerde kalıcı olamadı. Kur artan jeopolitik tansiyonun da etkisiyle geçen hafta boyunca yukarı yönlü bir seyir izledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.