Dolar Asya piyasalarında 8.30'u gördü - Yarın ve bu hafta Türkiye'de dolar ne olacak?

Dolar Asya piyasalarında 8.30'u gördü - Yarın ve bu hafta Türkiye'de dolar ne olacak?

Remzi Özdemir, Asya piyasalarında yüzde 15'lik değer kaybı yaşayan Türk lirasının, Türkiye'de dolar karşısında alacağı pozisyonu açıkladı. Özdemir, "Doların Türk iç piyasasındaki işlemlerde 8 TL’yi görmesi çok zor. "

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın Cumhurbaşkanı kararnamesi ile görevden alınıp, yerine Şahap Kavcıoğlu'nun atanmasının ardından doların alacağı yeni pozisyon da merakla bekleniyordu.

Türkiye, gece saatlerinden itibaren Asya piyasalarından gelen haberlere kilitlendi. Buna göre Asya piyasalarındaki sığ işlemler nedeniyle Türk lirasının, yüzde 15 değer kaybettiği ve 8,300 seviyelerinden işlem görmeye başladığı kaydedildi. Bu haberin ardından gözler Türkiye piyasalarına çevrildi. 

Ekonomist Remzi Özdemir de Türkiye'de merakla beklenen dolar kuru hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Doların yarın göreceği rakam hakkında bilgilendirmede bulunan Özdemir, "Doların Türk iç piyasasındaki işlemlerde 8 TL’yi görmesi çok zor. Çünkü yeni Merkez Bankası başkanı, Para Politikası Kurulu’nun toplantısının normal zamanında yapılacağını açıkladı" ifadelerini kullandı. 

Özdemir, doların Türkiye'de yeni durağı hakkında da bilgi verdi. Özdemir'e göre Türkiye'de dolar, yarın ve bu hafta 7.600 ile 7.700 seviyeleri arasında gidip gelecek.

Remzi Özdemir'in konu hakkında yaptığı değerlendirmenin tamamı şu şekilde:

Merkez Bankası Naci Ağbal’ın gece yarısı operasyonu ile görevden alınmasına ilk tepki Asya piyasalarından geldi ve dolar Türk Lirası karşısında yüzde 15’e yakın değer kazandı. Ancak Asya piyasalarının çok sığ olduğu ve bu nedenle yükselişin sağlıklı olmadığı belirtiliyor. Dolarda en sağlıklı işlemler yarın sabahtan itibaren görülecek.

İlk JAPONYA AÇILDI

Türk lirası uluslararasında geçerli bir para birimi olduğu için ilk olarak Japonya’da işlem görmeye başladı. Japonya’da haftanın ilk işlem saatinde Türk Lirası yüzde 15’e yakın bir değer kaybı ile 8.39 TL’ye yakan değer yitirdi.

FIRSATÇI BANKALAR

Öte yandan Asya piyasalarındaki yükseliş üzerine bazı bankalar internet şubesi üzerindeki dolar satış kurunu 8.900 TL’ye kadar çekti.

YARIN NE OLUR?

Dolarda yarın için sert bir yükseliş kaçınılmaz. Ancak Asya piyasalarındaki kadar sert bir yükseliş olamaz. Doların Türk iç piyasasındaki işlemlerde 8 TL’yi görmesi çok zor. Çünkü yeni Merkez Bankası başkanı, Para Politikası Kurulu’nun toplantısının normal zamanında yapılacağını açıkladı. Bu şu anlama geliyor: Nisan toplantısına kadar faizler yüzde 19 seviyesinde devam edecek. Bu da çok ciddi bir rakam. Doların görmesi muhtemel rakam 7.600 ile 7.700 seviyesi olabilir. Kamu bankalarının dolaylı müdahalesi gelebilir. (Yeni Çağ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.