Dolarda yeni hedef! Teknik analiz uzmanı açıkladı

Dolarda yeni hedef! Teknik analiz uzmanı açıkladı

Dolarda yeni hedef! Teknik analiz uzmanı açıkladı

Dolar kuru yeni haftaya nasıl başladı? Dolar alınır mı?

Haftalık kapanışını 6.015’ten yapan dolar kuru yeni haftaya düşüşle başladı. Dolar kurunun yeni hedefinin ne olacağını ekonomist Tunç Şatıroğlu açıkladı.

Cuma kapanışını 6.015’den yapan dolar kuru yeni haftada BDDK’nın swap hamlesiyle 5.98’e kadar geriledi. Teknik analiz uzman Tunç Şatıroğlu ise elinde dolar olan vatandaşa bu seviyelerde işlem yapmanın risk olduğunu söyledi.

Dolar kuru geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD’den gelen tarım dışı istihdam ve ortalama saatlik kazanç verilerinin beklentileri aşması sonrası ani bir atakla 5.99 bandını kırarak 6.04’e kadar yükseldi. Kur daha sonra gelen kar satışlarıyla birlikte 6 lira seviyesine kadar geri çekilse de haftalık kapanışını 6.015 seviyesinde gerçekleştirdi.

BDDK'DAN DOLARA MÜDAHALE

Dolar kurunun bu sert yükselişinin ardından Bankacılık Denetleme ve Düzeneleme Kurulu (BDDK) 2018 Ağustos'tan bu yana swap işlemlerinde uygulanan %25 olan sınırlandırma oranını %10,0'a çektiğini açıkladı. Bu sayede yurt dışında açığa satılabilecek TL miktarını azaltmak hedeflenirken BDDK’nın hamlesiyle dolar kuru yeni haftanın ilk işlem gününde 5.9850 bandına geri çekildiği görüldü. Kur daha sonra yeniden 6 lira seviyesine çıktı.

DOLAR KURU NEREYE KADAR YÜKSELİR?

Cuma kapanışına yakın ABD’den gelen verilerlerle birlikte artan dolar kuru, 6 lira bandını aşsa da BDDK’nın swap hamlesiyle yeniden 5.98 bandında geri çekildi.

Teknik açıdan 5.98’i aşan dolar kurunun yeni hedefinin 6.15 lira olacağını söyleyen uzmanlar yine de temkinli davranmakta fayda olacağını söyüyorlar. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu elinde dolar alan yatırımcılara bu seviyelerden işlem yapmanın çok riskli olduğunu hatırlatırken şunları söyledi:

"Dolar kurunun yeniden 6.04’e gelmesi sürpriz olmaz. Ancak artık buralardan doyuma ulaştığını düşünüyorum tekrar satışlar gelebilir. Bu satışlar gelmez de hareket devam edecek olursa zaten 6.13’e kadar rahatlıkla yolu vardır. Elinde dolar buluduranlar buradan satmasınlar. Çünkü bu 5.98’den aşağıya kırılmadığı müddetçe hareket yukarı gitmeye devam edecektir."

Kaynak : Milli Gazete

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.