Dolardaki korkutan seviye için tarih verdi: Kurdaki kaçınılmaz zirve

Dolardaki korkutan seviye için tarih verdi: Kurdaki kaçınılmaz zirve

Dolardaki korkutan seviye için tarih verdi: Kurdaki kaçınılmaz zirve Ekonomist Evren Devrim Zelyut Youtube kanalında dolar kurunun ulaşacağı seviye için net şekilde açıkladı.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, kendi Youtube kanalında dolar ile ilgili hem tarih hem de dolar kurunun zirve noktasını açıkladı.

Zelyut, "Dolar kurunu 13 lira aldığımız zaman üretici fiyatlarında ben enflasyonun yüzde 60'ın üzerine çıkacağını öngörüyorum, tüketici fiyatlarında ise önümüzdeki yılda yüzde 30'un üzerine çıkacağını hesaplıyorum, resmi rakamlarla" diye konuştu.

"TÜRKİYE İÇİN KAÇINILMAZ BİR SEVİYE"

Zelyut, "Dolar kurunu 13 lira aldığımız zaman üretici fiyatlarında ben enflasyonun yüzde 60'ın üzerine çıkacağını öngörüyorum, tüketici fiyatlarında ise önümüzdeki yılda yüzde 30'un üzerine çıkacağını hesaplıyorum, resmi rakamlarla. Yüzde 30 TÜFE rakamını baz aldığınızda 13 çarpı 0.30, 3,9 diyorum."13+3,09. 16.99 kuruşluk bir dolar TL seviyesinin Türkiye için kaçınılmaz bir seviye olduğunu düşünüyorum." İleri tarihlerde kur hesaplamasında bir yıllık enflasyon hesabı yapıldığı için bu hedefe 12 ay içinde ulaşılacaktır. Ama yarın anormal bir duruma gelirse tehlikeli bir durum vardır demektir" ifadelerini kullandı.

Zelyut ayrıca Merkez Bankası'nın ani bir faiz artırımıyla doların 9.50-10.00 TL sevilerine gerilebileceği değerlendirmesini de yaptı.

 

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.