Doların kırmızı çizgisi can yakacak! İslam Memiş'ten piyasaları sıfırlayacak dolar tahmin geldi...

Doların kırmızı çizgisi can yakacak! İslam Memiş'ten piyasaları sıfırlayacak dolar tahmin geldi...

Yaptığı altın ve para analizleri ile dikkatleri üzerine çeken uzman isim İslam Memiş, özellikle dolar için ciddi uyarılarda bulundu.

Yaptığı altın ve para analizleri ile dikkatleri üzerine çeken uzman isim İslam Memiş, özellikle dolar için ciddi uyarılarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni bir paket sunacağını ifade eden Memiş, dolarda gerilemeye dikkat çekti. Peki dolar ne kadar olacak? İşte İslam Memiş'ten yatırımcıları ilgilendiren değerlendirmeler.

Katıldığı bir Youtube kanalından piyasalara ilişkin yeni açıklamalar yapan Memiş, dolardaki yükseliş için bir müdahale gelebileceğini ifade etti. 17 TL'ye dayanan dolar müdahale sonucunda ne kadar gerileyecek? Yatırımcı elindeki altın ve dolar satmalı mı? İslam Memiş, herkesin merak ettiği soruları yanıtladı.

İşte İslam Memiş'ten yeni piyasa değerlendirmesi...

"DOLAR KIRMIZI ÇİZGİDE"

"Merkez Bankası yine bas geçti. Sürpriz bir karar yok. Ancak yıl sonuna kadar faiz artırımını da yüksek olasılık görüyorum. Çünkü küresel piyasalardaki gelişmeler mecburen bütün dünya Merkez Bankalarının ayak uydurmasına neden olabilir. Merkez Bankası'nın faiz kararları da kur ataklarına tekabül etti. 16,40 ü seviyesinde bir dolar kuru var karşımızda. Aslında kırmızı çizgi 16,40 seviyesi. Yukarı yönlü kırılırsa 16,60 ve 16,80 var. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir paket açıklayacak mi bunu yakından takip ediyoruz. Ama şu an kritik bir direnç seviyesi olduğunu gözlemliyoruz. Eğer bakanlık bir paket hazırlarsa bu sefer 16,15 ile 15,88 destek seviyeleri var aşağıda. Ancak önce destek seviyesini test edecek direnç seviyesi test edecek. Burada ciddi bir belirsizlik var. Yönün nereye kayacağı şu an belli değil. "

"YENİ PAKET BEKLİYORUM"

"Yeni bir paket bekliyorum. Özellikle bu hafta sonu bekliyorum. Önümüzdeki haftaya sarkma sürecini takip edeceğiz. Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalar biraz karışık. Merkez Bankası paketle ilgili net bir bilgi vermiyor. Ama TL'yi kabul eden bankaların faiz oranlarında bir kolaylık sağlayacaklar.

"PAKETLER KURLARIN ÖNÜNE GEÇEMEYEBİLİR"

"Merkez Bankası tarafından bir belirsizlik var. Özellikle Temmuz ayında dikkat çekmek istiyorum. Kur atakları yaşanabilir. Kur tarafında 17 üzeri ataklar görürsek ve faiz artırımı görürsek bu sefer aşağıdaki destek seviyeleri güçlenmiş olacak. 15 lira seviyesi çok yaşanmayabilir. Süper Bono'nun adını belki değiştirebilirler. Ama mutlaka bir paket açıklanması gerekiyor. Bunun referansını sakın bakandan alıyor . Bir paket üzerinde çalıştıklarını söylüyor. İnsanları dövize uzaklaştıran bir paket olursa sorun yok. Ama şu anki koşullarda hangi paket açıklanırsa açıklansın kur atakların önüne geçmekte her geçen gün zorlandığını göz önünde bulundurmak lazım. "

TEMMUZ AYINA DİKKAT!

"Kur ataklarında önümüzdeki günlerde ataklar bekliyorum. Haziran ayında yatay bir süreç geçirebiliriz. Baskılanmış bir kur karşımızda olabilir ama Temmuz ayındaki hikaye daha başka. Temmuz ayı çok önemli bir süreç Haziran ve Temmuz'u atlatabilirsek Eylül'e kadar problem yok. Eylül'den sonra gıda bulmakta yeni bir süreç olacak. Temmuz ayında kur ataklarının önüne geçebilirlerse sorun yok. Ben bu yıl sonuna kadar sürecin baya zorlu olacağını görüyorum. Aralık ayında gördüğümüz senaryoları görebiliriz"

ALTIN VE GÜMÜŞ'E ALIN UYARISI

"Ben hep söyledim Nisan ayı final ayıdır. Mayıs, Haziran ve Temmuz insanlar ellerindeki varlıkları satmamalıdır. Hem döviz hem emtia tarafında yıl içinde yeni rekorlar göreceğiz. Uzun vadeli düşünenler altın ve gümüş düşünebilirler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.