Dolar/TL G20 sonrası haftaya sert düşüşle başladı

Dolar/TL G20 sonrası haftaya sert düşüşle başladı

Dolar/TL, Japonya'da düzenlenen G-20 zirvesindeki gelişmeler sonrası sert düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesinde S-400'lerle ilgili Trump tarafından gelen pozitif açıklamalar ve Türkiye'nin resmi söylemine destek verilmesi piyasaları olumlu

 

Japonya'da bu hafta sonu düzenlenen G20 zirvesindeki haber akışıyla Dolar/TL  düşüşe geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump'la görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada ABD'den S400 konusunda yaptırım beklemediğini ifade etti. Yine zirvede uluslararası piyasaların da yakından takip ettiği Çin lideri Jinping ve ABD Başkanı Trump'ın görüşmelerinde ek tarife gelmeyeceği konusunda uzlaşarak müzakereleri sürdürme kararı aldılar.

Cuma gününü 5.79 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah % 1'in üzerinde düşerek 5.6767'ye kadar çekildi.

Euro da % 2'den fazla düşüşle 6.46'ta çekilirken sepet kurda günlük düşüş %2'ye ulaştı.

Atlas Portföy Genel Müdür Yardımcısı Cem Şekerci Bloomberg HT'ye küresel piyasalarda bu hafta olumlu fiyatlama görülebileceğini belirterek "tarifelerin gelmemesi, Huawei ile ilgili söylemlerin yumuşaması gibi gelişmeler jeopolitik risklerin düşmesi ve ticaret savaşının tonunun yumuşaması piyasalarda olumlu fiyatlamaya neden oluyor. Altın hızla 1400'lerin altına geriledi, global risk iştahı artabilir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.