Dündar'ın adı Jandarma için geçiyor

Dündar'ın adı Jandarma için geçiyor

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının simge isimlerinden Orgeneral Ümit Dündar'ın görev süresi uzatıldı. Dündar'ın adı, Orgeneral Yaşar Güler'den boşalan Jandarma Genel Komutanlığı için geçiyor

YAŞ'ta rütbe bekleme süresi dolan general ve amiraller arasında görev süresi uzatılan tek isim Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar oldu. FETÖ darbe girişimi sırasında Orgeneral Hulusi Akar'ın derdest edilmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı'na vekalet eden Dündar, önemli bir misyon üstlenmişti. Dündar'ın ismi Yaşar Güler ile birlikte KKK için geçiyordu. Org. Güler'in Kara Kuvvetleri Komutanı olmasıyla Dündar'ın yeni görevi merak uyandırdı.

ÜÇ FORMÜL VAR

Edinilen bilgiye göre Dündar'ın adı, Orgeneral Güler'den boşalan Jandarma Genel Komutanlığı için geçiyor. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı'nın komutasının nasıl şekilleneceğine ilişkin de belirsizlik hakim. Bu doğrultuda 3 formül dile getiriliyor. Bunlardan birincisi Jandarma Komutanının yıllar sonra ilk kez Jandarma içinden bir korgeneral olarak atanması. Böyle bir durumda Jandarma Genel Komutanlığı rütbe kaybına uğrayacak.

SİVİL PAŞA İHTİMALI UZAK

Kulislerde dolaşan ikinci iddia ise Jandarmaya sivil bir kişinin komuta edeceği yönünde. Ancak bu bilgi teyit edilmekten hayli uzak. Son olarak da Jandarma Genel Komutanlığı'na Dündar'ın atanması kulisi. Bu şekilde, terörle mücadelede Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte ortak operasyonlar yürüten Jandarma'ya karacı bir orgeneralin atanarak koordinasyonun en üst düzeyde tutulabileceği belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.