Düz lise mezunları nasıl KPSS tercihi yapacak?

Düz lise mezunları nasıl KPSS tercihi yapacak?

2016 KPSS'ye ortaöğretim düzeyinden giren 3,5 milyon adaydan düz lise mezunları nasıl tercih yapacak?

2016 KPSS puanlarının kullanıldığı ilk yerleştirme olan 2016/2 KPSS tercihlerine başvurular geçtiğimiz hafta başladı ve başvurular 30 Aralık'ta sona erecek.

Bugün yayımladığımız haberde yer aldığı üzere, lise düzeyinden tercih yapacak adaylar için açılan kadro sayısı 151, 2001 nitelik kodunu içerir kadro sayısı ise sadece 54'tür.

Diğer taraftan, düz lise mezunlarının nasıl KPSS tercihi yapacağı konusunda sorular almaktayız.

Düz lise mezunları yani 2001 nitelik kodu için açılan kadro sayısı 54 olup, yüksek puan almış olan düz lise mezunlarının, zaten az kadro var diye, nitelik kodunun tutmadığı kadroları tercihleri arasına yazmamaları gerekmektedir. Aksi halde cezalı konumuna düşerler ve bundan sonraki merkezi yerleştirmelere başvuramazlar.

DÜZ LİSE MEZUNLARININ BÖLÜMÜ

Düz lise mezunları bölüm listesinde yer alan "Diğer"i seçmelidir. Düz lise mezunun başka bir bölüm seçmesi hata olacaktır.

Diğer taraftan, bu linkte yer alan kadrolar sadece bölüme göre çıkarılmıştır. Ancak bazı kadrolarda ehliyet veya kalorifercilik belgesi gibi belgeler yer almakta olup, tercihte bulunacak lise mezunlarının bu belgelere sahip değillerse bu kadroları tercih etmemesi gerekmektedir.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.