E- Kurs Modülünde Okulların Kurs Talepleri Yeniden Açılmalıdır

E- Kurs Modülünde Okulların Kurs Talepleri Yeniden Açılmalıdır

MEB tarafından başlatılan destekleme ve yetiştirme kursları için e-kurs modülünde okulların kurs ders talepleri yeniden mi açılacak? Konu ile ilgili çok sayıda talep bulunuyor. Eğitim Bir Sen Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Ahmet AYDINSOY kurs talepleri ile i

MEB tarafından başlatılan destekleme ve yetiştirme kursları için e-kurs modülünde okulların kurs ders talepleri yeniden mi açılacak? Konu ile ilgili çok sayıda talep bulunuyor. Eğitim Bir Sen Ankara 3 Nolu Şube  Başkanı Ahmet AYDINSOY kurs talepleri ile ilgili açıklamasını sayfamızda bulabilirsiniz. Bakalım MEB bu konuda açıklama yapacak mı? Ders talepleri ile ilgili detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı 2015/2016 Eğitim Öğretim yılında başlattığı destekleme ve yetiştirme kurslarının okul ve halk eğitim merkezlerinde açılması faaliyeti birçok öğrencinin sınavlara hazırlanmasına ve derslerinin desteklenmesine büyük katılar sundu, sunmaya devam ediyor. Bir yılda üç dönem halinde düzenlenen kursların öğrencilerin ilave ders ihtiyacını karşılaması büyük bir memnuniyetle karşılandı. Elektronik ortamda başvuru işlemlerinin yapıldığı kurslarda hem öğrenciler hem de öğretmenler okul seçebiliyorlar.

2016/2017 Eğitim öğretim yılı 1. Dönem destekleme ve yetiştirme kursları işlemleri 1 Eylül tarihinde başladı. Okulların açacakları kursları https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar/   internet adresinden 1/9 Eylül tarihleri arasında yaptılar. 12/21 Eylül tarihleri arasında da öğretmenler kurs merkezlerini tercih edecekler. Daha sonra yine aynı internet adresinden öğrenciler EBA şifreleri giriş yaparak kurs taleplerin e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirebilecekler.

2016/2017 Eğitim öğretim yılı ülkemizin yaşadığı olağanüstü durum sebebiyle bazı sıkıntılarla başlamaya hazırlanıyor. Öğretmenlerin eksikliklerinden kaynaklı bütün okullar enerjisini öğretmen teminine harcadıkları bir seminer haftası yaşandı.  Ülkenin yaşadığı olağanüstü durum ister istemez okulları da etkiliyor. Bu bulanıklık içinde sağlıklı bir kurs talebi gerçekleştiremeyen birçok okul var. Hem personel eksikliği hem de işlerin aşırı yoğunluğu sağlıklı bir destekleme yetiştirme kursu planı yapma fırsatı sunmadı.

Öğrencilerin birçok eksikliğini gidermelerine fırsat sunması yönüyle destekleme ve yetiştirme kursları büyük ehemmiyet arz ediyor. İşlemlerin sağlıklı yürüyebilmesi için okulları e-kurs talep ekranlarının yeniden kısa bir süreliğine açılması faydalı olacaktır.

Yetkililerin, bu haklı talebimize olumlu cevap vermelerini önemle bekliyoruz.

Eğitim Bir Sen Ankara 3 Nolu Şube  Başkanı Ahmet  AYDINSOY okularda açılacak kurslar için alınan taleplerin süresinin uzatılmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.