E-Okul Kilitleneceğinden, TEOGS Açıklanmalı Artık

E-Okul Kilitleneceğinden, TEOGS Açıklanmalı Artık

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOGS sonuçları hala açıklanmadı.

28-29 Kasım 2013 tarihlerinde, merkezi olarak ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOGS sonuçları hala açıklanmadı. 8.sınıf öğrencilerinin ve okul yönetimlerinin merakla beklediği TEOGS sonuçları, bugün yarın açıklanır diye diye bugünü buldu. Bugün itibariyle sonuçlar hala ilan edilmemiştir. Malumunuzdur ki, ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavlarda, sınav sonuçlarının kısa sürede ilanı devrim olarak tanımlanmıştı. Ama MEB yapmış olduğu TEOGS'lerin sonuçlarını açıklamada, ÖSYM'ye nispetle çok ama çok geride kalmıştır. Sonuçların ilanında MEB'in bu kadar geç kalmasına rağmen hala çıt çıkarmayışı da, birilerinin MEB'e bunu çıtlatmasını zorunlu kılmıştır. Artık üzerimize aldığımız bu çıtlatma görevi gereği aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekliliğini lüzumlu görmekteyiz: 

1- MEB, TEOGS sonuçlarının açıklanmasında gecikerek, ilk sonuçları ilan sınavından geçer not almamıştır. 

2- Sonuçların ilanındaki bu gecikme hata oranını en aza indirgeme algısından ziyade hatalı ve yanlış değerlendirme endişesi yaratmaktadır. 

3- Bu durum karne ve ödül niteliğindeki belge basımlarında, okul yönetimlerinde fellik fellik bir görüntüye sebebiyet verebilir. 

Uyarı: Eğer ki, MEB söz konusu sınav sonuçlarını Cuma gününe değin açıklamaz ise; okul yönetimlerinin E-okul not kilitleme modülünden not girişlerini kilitleyeceğinden ötürü sınavlarla ilgili puanların girişini yapamayacaktır. (Trajikomik Durum) Nasıl ki, İlköğretim Kurumları yönetmeliğinin ilgili hükmü uyarınca öğretmenlerin e-okul sistemine sınavlara dair puan girişlerinde belli bir süre var ise; MEB'in de sınav sonuçlarını ilan etmede belli bir süre disiplini olmalıdır. Bu belli sürede dolmak üzeredir. Dipnot: 7-77'ye MEB'in her nevi bilgisayar ortamındaki iş/işlemlerinde beklemeye mahkumuz sanırım. 
Kaynak: Yahya ASLAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.