E-Okul’u Son Hafta Kapatalım! Heyecana Ortak Olalım!

E-Okul’u Son Hafta Kapatalım! Heyecana Ortak Olalım!

Bir nesneye sahip olmaktan daha kıymetlidir onun hayalini kurmak. Ne demişti Sultan IV. Murat: Bağdat’ı almaya çalışmak Bağdat’ı almaktan daha iyiydi.

Bir nesneye sahip olmaktan daha kıymetlidir onun hayalini kurmak. Ne demişti Sultan IV. Murat: Bağdat’ı almaya çalışmak Bağdat’ı almaktan daha iyiydi. Sonsuzluk hilkatinde olan insan sahip olmaktan ziyade hayal etmeye arzuludur. İnsanı yücelten hayalidir. Ve daha doğrusu insan bu âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar. Sinan’a 90 yaşında Selimiye Camiini inşa ettiren bu hayalin gücüdür. O halde diyebilir ki insan hayalden ibarettir.

Bir öğrencinin dünyası öğrenme, not bağlamındadır.  O kadardır. Bütün hayali derslerde başarılı olma üzerinedir. Hani tilkinin yüz hikâyesi vardır doksan dokuzu tavuk üzerinedir ya öğrencinin bütün hikâyeleri de ders başarısı üzerinedir. Öğrenci için atom çekirdeğini parçalamaktan daha evladır bir dersten tam not almak. Çünkü o anın hazzı ve hayali derslerde gösterilecek üstün başarıdadır.  Bu başarı hazzını tatmin edememiş öğrenci başkaca kaynaklara yönelir. Öğrenciyi dersle ilgili kılmanın yolu bu hayale kapılmasını temin etmektir. Bu da öğretmenin marifetiyle mümkün olur.

Bir dönem çalışmanın semeresi karnedir. Bütün uykusuz gecelerin, say u gayretin neticesidir karne. Cuma günü okuldan teslim alınarak anne ve babaya gururla gösterilmenin hayali ile doludur.  Her çalışma azminin hülyası bu yaşanacak anadır. Bu birkaç dakikalık hayal öğrenciyi motive eder. Bir heyecan düşünün ki bütün varlık nedeniniz. Zira sizin için en büyük hülya gururla başardım denilecek anın hazzı. İşte bu hülya Bağdat şehrinin fethinden  daha kıymetlidir öğrencinin gözünde.

Teknolojiye yenik düşmeyelim. Çağın nimetidir diye öğrencilerden bu hayallerini çalmayalım. Bırakalım öğrenciler bu hayalin hazzında yaşasınlar. E- Okul sistemini okulun son haftası veli ve öğrenciye kapatalım. Bilmesin öğrenci en son hali nedir notlarının. Anne baba da bilmesin ve bir hayalle uyur Bursa her gece misaliyle bir hayale meftun edelim genci, ebeveyni. Çocukların en kıymetli yanları hayalleridir. İnsan mademki hayali kadardır çocuklarımızın hayallerini zenginleştirecek argümanları biz de zenginleştirelim vesselam.

İbrahim Hakkı Celis

memurpostasi.com / Özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.