EBA E Kurs öğretmen başvuru işlemleri! 2017 Destekleme ve Yetiştirme Kursları DYK

EBA E Kurs öğretmen başvuru işlemleri! 2017 Destekleme ve Yetiştirme Kursları DYK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında 2017 Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) öğretmen başvuruları alınmaya başladı. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) E-Kurs üzerinden başvuru yapmak isteyen öğretmenler haberimizden tüm ayrıntılara ulaşabilirler.

EBA E Kurs öğretmen başvuruları başladı. Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) 2. Dönemi için görev almak isteyen öğretmenler başvurularını 6-12 Şubat 2017 tarihleri arasında E Kurs üzerinden yapabilirler. MEB kapsamında düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2. dönem öğretmen başvuruları devam ediyor. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) E Kurs sistemi üzerinden giriş yaparak başvurular hakkında tüm detayları görebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde, Destekleme ve Yetiştirme Kursları hakkındaki bilgileri ve E Kurs başvuru işlemlerini paylaşıyoruz.

EBA E KURS Öğretmen başvuru ekranı için tıkla
 

 


ÖĞRETMEN BAŞVURULARI

- Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunurlar.

- Kadrolu öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.

-Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum" butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.

-Ders ücreti karşılığında görev almak isteyen (ücretli) öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.

- Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden ekurs modülü üzerinden gerçekleştirilir.

KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ

Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır.

İhtiyaç olması hâlinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilir.

Kurs merkezleri, görev veremedikleri veya görev verildiği hâlde girebilecekleri azami ders saatini dolduramayan öğretmenlerin diğer kurs merkezi tercihlerinde de görev alabilmesi için e-kurs modülü üzerinden “ders tamamlama” butonunu işaretleyerek diğer tercihlerinde görev alması sağlanır. Her üç tercihinde de görev alamayan ya da girebilecekleri azami ders saatini doldurmayan öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretlemişler ise ilçe millî eğitim müdürlüklerince ihtiyacı olan diğer kurs merkezlerinde görevlendirilebilirler.

Ücretli öğretmenlerin hangi okul/kurumlardaki derslerde görev alacakları, kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda girebilecekleri azami ders saati sınırlılığında il/ilçe komisyonu tarafından belirlenir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.