EBS'den TTK Başkanı Durmuş'a Ziyaret

EBS'den TTK Başkanı Durmuş'a Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Yöneticileri, Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığına atanan Alpaslan Durmuş’u ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığına atanan Alpaslan Durmuş’u ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Ziyarette konuşan Ali Yalçın, Talim ve Terbiye Kurulu’nun önemli bir misyonu bulunduğunu ifade ederek, “Sayın Alpaslan Durmuş’a öncelikle başarılar diliyorum. İfa ettiği görev ve bulunduğu makam oldukça önemlidir. Bu görevi başarıyla yürüteceğine inancımız tamdır” dedi.

Yapılması gereken çok iş olduğunu vurgulayan Yalçın, “Bir an önce ele alınması gereken işlerden biri de müfredattır. Eğitim ve öğretim; imgesi, gerçeği, ideali ve kabiliyetleriyle doğrudan insanı, insan kaynaklarını yetiştirme faaliyetlerinden dolayı milletin bugünü ve yarını için hayati önemi haizdir. İdeolojik kaygılarla bezeli, köhnemiş, verimsizliği ortada bir eğitim programıyla başarıya ulaşmamız mümkün değildir. Araçların, amaç ve yöntemlerin değiştiği, her şeyiyle başkalaşan dünyada sistemi hem maddi hem de milli ve medeniyet değerlerimize uygun formatta yenilemek mecburiyetindeyiz. Yeni müfredat, biçimi ve muhtevasıyla akıllı, bilgili, ahlaklı, vicdanlı, özgür, ekip çalışmasını bilen, başaran, cesur, araştırmacı, soran, sorgulayan fertler yetiştirmeyi amaçlamalıdır. Bu konuda ivedilikle adım atılmalıdır” şeklinde konuştu.

Yalçın, kitap içeriklerinin de toplumun değer yargıları göz önünde bulundurularak güncellenmesi gerektiğini, bunun da acilen yapılmasını beklediklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen’in çalışmaları hakkında da bilgi veren Yalçın, “Eğitime Bakış 2016” başlıklı Türkiye’nin en kapsamlı izleme ve değerlendirme raporunu hazırladıklarını ve en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş ise, devraldığı yeni görevin öneminin ve ağırlığının farkında olduğunu belirterek, beklentileri karşılamak için elinden geleni yapmaya çalışacağını kaydetti.

Durmuş, ziyaretin kendisini memnun ettiğini dile getirerek, Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.