Eğitim 2023 Derneği, Düzenlediği Sempozyumla 8 Mart'a Damgasını Vurdu!

Eğitim 2023 Derneği, Düzenlediği Sempozyumla 8 Mart'a Damgasını Vurdu!

Sosyal ve Kültürel faaliyetlerle adından söz ettiren Eğitim 2023 Derneği, 7-8 Mart 2024 tarihlerinde yine önemli bir sempozyuma ev sahipliği yaptı.

Sosyal ve Kültürel faaliyetlerle adından söz ettiren Eğitim 2023 Derneği, 7-8 Mart 2024 tarihlerinde yine önemli bir sempozyuma ev sahipliği yaptı.

7-8 Mart 2024 tarihlerinde UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde AHBV Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Itrî Salonunda gerçekleştirilen "Somut Olmayan Kültürel Miras Aktarımında Kadının Rolü Sempozyumu" yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa; Eğitim 2023 Genel Başkanı Ertekin Engin, AHBV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Naci Bostancı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fulya Bayraktar ve Prof. Dr. Metin Orbay, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Genel Sekreter Naci Sarıaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Selim Terzi, Edebiyat Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Nurşen Özkul Fındık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmaları Eğitim 2023 Derneği Genel Başkanı Ertekin Engin, UTMK Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, AHBV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, KTB Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Selim Terzi ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Yakıcı tarafından yapıldı.

Eğitim 2023 Derneği Genel Başkanı Ertekin Engin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Rektörüm, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanım, Sayın Genel Müdürüm, Sayın Daire Başkanlarım, Kıymetli Akademisyenler misafirlerimiz Somut Olmayan Kültürel Mirasın Aktarımında Kadının Rolü Sempozyumu açılış törenimize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Bölgesinde Lider, dünyada güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin inşasına beşikten mezara kadar olan eğitim davasında elini taşına altın koymak için 2007 yılında kurulmuş olan Eğitim 2023 Derneği “bireyde bilgi, toplumda sevgi” şiarı ile faaliyetlerine devam etmektedir. İçinde yaşadığınız coğrafya kaderdir derler. Yaşadığımız bu coğrafya dualı olduğu kadar emperyal güçlerce maalesef belalı hale getirilmiştir. Akan kan ve gözyaşının dinmesinin yolu güçlü bir Türkiye’den geçmektedir. Güçlü bir Türkiye için de güçlü bir eğitim sitemine kavuşmak, bu alanda her türlü bilgi ve birikimimizi seferber edip sabırla inatla çalışmak çalışmak çalışmak gerekmektedir. Eğitim 2023 Derneği olarak geçmişte yapmış olduğumuz faaliyetlerin bu anlamda başarılı ve iyi örnekler teşkil etmiş olması gurur vericidir. Bu sorumluluk anlayışı ile hizmetlerimize her geçen gün yenilerini ekleyerek devam ettirmek azmimizi koruduğumuzu belirtmek isterim.

Kadın ki yüce bir Serhad,

Ne mecnun varabildi ona ne de Ferhad demiş şairimiz.

Ancak bu manayı yok eden kadına yönelik şiddet ve hatta cinayetler hepimizi üzmekte ve hatta annemize, eşimize, kız kardeşlerimize, kadın arkadaşlarımıza karşı biz erkekleri utandırmaktadır.

Oysaki “kadın üretmiyorsa o toplum bir şey üretmez, kadın ayakta duramıyorsa o toplum ve millet ayakta kalamaz, kadın yoksa zafer yoktur, kadının mutlu olmadığı yerde toplumlar ve milletler mutlu olamayacaklardır” hakikatlerini ne kadar yaşar ve yaşatırsak o derece güzelliklerle dolu bir hayata, o derece yaşanabilir dünyaya kavuşacağız. Bu münasebetle salondaki hanımefendiler başta olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Somut Olmayan Kültürel Mirasın Aktarımında Kadının Rolü Sempozyumunun gerçekleşmesinde bizlere kapılarını açan, desteklerini esirgemeyen, açılış törenine teşrif eden Sayın Rektörümüze, Üniversite Yönetimi ve çalışanlarına, yine Sempozyumumuzun paydaşlarından olan ve her türlü desteği veren UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Sayın Prof. Dr. ÖCAL OĞUZ Bey ve komisyonda çalışan heyete, organizasyonda emeği geçmiş isimlerini saymakla bitiremeyeceğim meslektaşlarıma, Derneğimizin Yüksek Danışma Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Sayın Prof Dr. Ali YAKICI hocamıza, gerek Ankara gerek değişik illerden katılım sağlayan birbirinden değerli Akademisyenlerimize ve aramızda bulunan siz değerli misafirlere şahsım ve Eğitim 2023 Derneği camiası adına teşekkür ediyor, Sempozyumumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum."

Açılış konuşmalarının ardından somut ve somut olmayan kültürel miras temalı resim yarışmasına katılım sağlayan lise öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi gezildi. Prof. Dr. Ali Yakıcı başkanlığında; UTMK Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri İhtisas Komitesi Üyesi Prof. Dr. Aylin Baran, UTMK Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyeleri Prof. Dr. Gülin Öğüt Eker, Prof. Dr. Evrim Ölçer Özünel ve Prof. Dr. Selcan Gürçayır Teke bildirilerini sundu. Gün boyunca gerçekleşen oturumların ardından katılımcılara katılım sertifikaları takdim edildi.

Sempozyumun ikinci günü Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi’nin beş alanıyla ilişkili olarak kadının ele alındığı bildirilerle tamamlandı.

7-8 Mart tarihleri arasında 30 ayrı başlıkta bildirilerin sunulacağı sempozyumda, somut olmayan kültürel miras unsurlarında kadınların rolü çeşitli açılardan ele alındı.

Katılımcıların sorularının yanıtlanması, UTMK Eğitim İhtisas Komitesi Üyesi ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Yakıcı’nın kapanış konuşmaları ve değerlendirmeleriyle birlikte program son buldu.

Sempozyumun afişi ve programı için tıklayınız.

091b0331-4c82-47e9-99b4-18391a56311e.jpg

3c897eaf-76a4-40c1-8b4b-39c75ea4d979.jpg

08b87578-d764-4234-a22c-601ca6f5fd52.jpg

d8c97b0c-d0a1-4c11-8a97-813defef15f8.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.