Eğitim-Bir-Sen Balkanlara Açılıyor...

Eğitim-Bir-Sen Balkanlara Açılıyor...

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu ile birlikte, Bosna-Hersek, Makedonya, Hırvatistan, Sırbistan-Sancak, Arnavutluk ve Kosova’da faaliyet gösteren eğitim sendikalarının yöneticileriyle Tiran’da bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, uluslararası eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, iş birliği yapmayı, tecrübe paylaşımında bulunmayı önemsediklerini belirterek, “Sendikal mücadeleye, emeğin hak arayışına, insanın özgürlük reflekslerine dair uluslararası düzlemde de yeni bir alan açmak gerektiğinden hareketle, bugün burada olan 6 ülkeden sendikacı dostlarımızın da aralarında olduğu 14 ülkeyle eğitim ve iş birliği anlaşması yapmıştık. Bir ay gibi kısa bir sürede, yaptığımız anlaşmaları hayata geçirmenin ve ülkemizde bir arada olduğumuz sendikacı dostlarımızla yeniden burada da bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu ile birlikte, Bosna-Hersek, Makedonya, Hırvatistan, Sırbistan-Sancak, Arnavutluk ve Kosova’da faaliyet gösteren eğitim sendikalarının yöneticileriyle Tiran’da bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Toplantıda, düzenledikleri “Atayurdunda Mehmet Akif Ersoy Uluslararası Sempozyumu” vesilesiyle çok sayıda siyasetçi, bürokrat, akademisyen, yazar ve sivil toplum örgütü temsilcisini buluşturduklarını ifade eden Yalçın, Eğitim-Bir-Sen olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Eğitim-Bir-Sen’in 400 bin üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu kaydeden Yalçın, “Üyelerimizin özlük ve mali haklarını savunmanın yanı sıra hizmet sendikacılığına da önem ve ağırlık veriyoruz. Aynı zamanda Bir yandan akademik, sanatsal ve kültürel sendikacılık da yapıyoruz. Kısa film yarışmamızın ikincisini yaptık. Türkiye’de uluslararası eğitim felsefesi kongresi yapan tek sendikayız. Son bir yılda 25 farklı kitabı üyelerimize ulaştırdık. Kariyer yolculuklarında üyelerimizin hep yanında olduk, çıkardığımız kitaplar, açtığımız kurslarla onlara destek olduk. Kültürel sendikacılık kapsamında İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ata yurdunda uluslararası bir sempozyumla anmak için Tiran’dayız. Bu sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Uluslararası eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iş birliği yapmayı, ortak projeler üretmeyi önemsediklerini, yeni anlaşmalarla eğitim ve tecrübe paylaşım ağını genişletmeyi hedeflediklerini dile getiren Yalçın, şunları söyledi:

“Sendika olarak, yaklaşık bir ay önce Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz teşkilat buluşmasında, bugün burada olan 6 ülkeden sendikacı dostlarımızın da aralarında olduğu 14 ülkeyle eğitim ve iş birliği anlaşması yapmıştık. Biz o gün sendikal dayanışmanın önemine inandığımız için yaptığımız iş birliklerini hayata geçireceğimizi söylemiştik. Bir ay gibi kısa bir sürede, yaptığımız anlaşmaları hayata geçirmenin ve ülkemizde bir arada olduğumuz sendikacı dostlarımızla yeniden burada da bir araya gelmenin, bir başka ülkede yeniden sendikalarımızı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Mehmet Akif’in Arnavutça basılan ‘Safahat’ının kardeş sendikalarımız aracılığıyla Kosova, Arnavutluk ve Makedonya’da öğretmenlere dağıtılacak olmasının, kütüphanelere gönderilecek olmasının önemini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Maddi kazanımları amaçlamayan sendikacılığımızın, tarihsel, kültürel değerlerimize önem veren anlayışı gereği düzenlediğimiz bu sempozyumun bildirilerini kitaplaştıracağız, ardından da Arnavutçaya çevirip Makedonya, Arnavutluk ve Kosova’daki eğitim sendikalarımıza göndereceğiz.”

Genel Başkan Ali Yalçın’ın ardından, katılımcılar da söz alarak, görüşlerini dile getirdiler. Mehmet Akif Ersoy sempozyumunu Arnavutluk’ta düzenlediği için Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu’na teşekkür eden katılımcılar, bu tür toplantıların dostlukların pekişmesine vesile olduğunu, kısa süre içerisinde geliştirdikleri iş birliğinin ve edindikleri tecrübelerin kendilerine, sendikal çalışmalarına önemli katkılarda bulunduğunu kaydettiler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.