Eğitim-Bir-Sen: Birlikteliğimizin teminatı ahde vefamızdır

Eğitim-Bir-Sen: Birlikteliğimizin teminatı ahde vefamızdır

Eğitim-Bir-Sen Sultangazi İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği “Vefa Buluşması” yapıldı. Program Eğitim-Bir-Sen genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Sultangazi İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği “Vefa Buluşması” yapıldı. Program Eğitim-Bir-Sen genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, sendikacılığın, emek, özlük ve özgürlük mücadelesini içinde barındıran bir alan olduğunu belirterek, “Çalışma hayatının, işveren ve çalışan denkleminde emek ve alın terinin temsilcisi bir sivil toplum kuruluşu olarak, sorunların çözümünde ve çalışanların uğradıkları haksızlıkların giderilmesinde, haklarının verilmesinde mücadelemizin, çabamızın ve döktüğümüz alın terinin katkısı büyüktür. Birçok sorununun çözümünü sağlarken, onlarca kazanımın altında imzamız vardır. Faaliyetlerimizle, eylemlerimiz ve kazanımlarımızla tarihe not düştük, sendikal alana yeni bir soluk getirdik. Bütün bunları, birliktelikte yürümemizle, kol kola girmemizle, örgütlü gücümüzle başardık. Bu gücümüzü ve birlikteliğimiz daha da sağlamlaştırarak yol almalıyız” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sultangazi İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği “Vefa Buluşması”nda bir konuşma yapan Latif Selvi, vefa sınavından hep alınlarının akıyla çıktıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mensubu olmaktan onur duyduğumuz kadim medeniyetimiz, insan tasavvurunu insani değerler üzerine bina etmiştir. İnsanı insan yapan ve insana eşrefi mahlûkat olma hazzını yaşatan bu değerler arasında vefa, şüphesiz ayrı bir öneme sahiptir. Vefa, dostu hatırlamak değil, dostu her daim gönlünde misafir etmektir. Eğitim-Bir-Sen de, bütün mensuplarıyla, vefa sınavından hep alnının akıyla çıkmıştır. Bu vefa buluşmasında, bir araya geldiğimiz bu günde, emeği geçen bütün kardeşlerimi tebrik ediyor, Allah’tan onların hizmetlerini daim kılmasını diliyorum.”

İnsanların, hedeflerini gerçekleştirmek, sorunlarına çözüm bulmak, ortaya koyacağı fikirleri kitleselleştirmek ve zenginleştirmek, her birinin fikrini hepsinin fikri haline getirmek, insanlık için bir fayda oluşturacak sonuçları elde edecek çalışmaları yapmak üzere bir araya geldiklerini dile getiren Selvi, “Güçler birleşince, birler binleri, yüz binleri bulunca, sorunların çözümü de kolaylaşmaktadır. Birkaç güzel adamın kurduğu Eğitim-Bir-Sen, 400 bini aşkın üyesiyle çözümün ve kazanımların adresi, mazlum ve mağdurun güçlü sesi olmuştur. Bizi bugün bu noktaya getiren şey, birlikteliğin, birlikte hareket etmenin, el ele vermenin, omuz omuza yürümenin, örgütlenmenin gücüdür. Bu gücün öneminin bilincinde olarak, daha da büyümeli, birlik ve beraberliğimizi çelikleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi, sorunlarına çözüm bulunması yönünde sendikal mücadeleyi kuşanmanın yanı sıra Türkiye’nin ve dünyanın sosyal ve siyasal meselelerine de hassasiyet gösterdiklerini kaydeden Selvi, kuruldukları tarihten bu yana geçen 24 yıllık zaman zarfında, verdikleri emeğin, harcadıkları çabanın karşılığını aldıklarını, yaptıkları önemli çalışmaların, elde ettikleri kazanımların eğitim çalışanlarınca teveccühle karşılandığını, bunun sonucunda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu unvanına eriştiklerini söyledi.

Vicdan gözü açık olan herkesi, insanlığı zulümle hegemonyaları altında ezmek isteyenlerin saltanatlarına dur demeye çağıran Selvi, “İnsanlar sorumluluklarını yerine getirmelidir. Batı medeniyeti insanlık değerlerinin içini boşaltmıştır. Buna karşı yeni bir bakış açısı geliştirmeli, yeni bir paradigma oluşturmalıyız” diye konuştu.

Yayla: Vefanın yolcularına selam olsun

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ise, programı düzenleyenlere teşekkür ederek, “Dostları bir arada görmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Vefalı bir teşkilatız ve vefanın, vefalı olmanın en güzel örneklerini ortaya koyan teşkilat olarak, milletimize olan vefamızı, darbe dönemlerinde, milli iradeye yönelen tehditler karşısında alanlara çıkararak gösterdik. Bu teşkilat, dünya mazlumlarına, İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere de sessiz kalmadı ve kalmayacak, bu konuda da vefasını gösterecektir. Vefanın yolcularına selam olsun” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Rıfat Kavak, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Temsilcisi Sıddık Demir, İstanbul Şube kurucularından Alim Türkyılmaz’ın da birer konuşma yaptıkları programın sonunda 2 No’lu Şube yönetiminde görev almış olan eski yöneticilere plaket ve hediye takdim edildi.

‘Vefa Buluşması’na Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube başkanları Ferhat Öztürk, Erol Ermiş, Talat Yavuz, Celal Demirci, İdris Şekerci, ilçe temsilcilik yönetimleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeler katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.