Eğitim-Bir-Sen Yasinler'e ADALET İstedi

Eğitim-Bir-Sen Yasinler'e ADALET İstedi

Diyarbakır’da 6-7 Ekim 2014’te, Kobani’de yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un şehit edilmesine ilişkin davanın dördüncü duruşması Ankara’da başladı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Kurban bayramı günü insani ve İslami görevini yapmaya çalışan Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilmesine vicdan sahibi herkes ses vermelidir” dedi.


Diyarbakır’da 6-7 Ekim 2014’te, Kobani’de yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un şehit edilmesine ilişkin davanın dördüncü duruşması Ankara’da başladı.
 




Duruşma öncesi basın açıklaması yapan Selvi, “Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilmesinin arkasında bir aklın, organize eden bir yapının ve aynı zamanda o yapının kendisine özgü bir hedefinin olduğunu düşünüyoruz. Esasında bu yapı bütün grupları tasfiye edebilmek için ve kendi tekellerine hegemonyalarına bölgeyi mahkûm edebilmek için daha önce de aynı yöntemleri kullanmışlardır. Bu anlamda hukuki süreçlerden beklentimiz bu cinayetin iyi değerlendirilerek arka planında bulunan planlayıcılarının da mutlaka hukuki süreçlerde ortaya çıkarılması ve adaletin mutlaka yerini bulmasını sağlamalarıdır” ifadelerini kullanarak, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak davanın takipçisi olduklarını belirtti.
 


 

Zorbaların, zulme dayalı kendisi gibi düşünmeyene yaşam hakkı tanımamak adına Yasin Börü ve arkadaşlarını şehit ettiklerini belirten Selvi, “Bunların amacı yıldırmayla, sindirmeyle toplumu kendilerine mahkûm etmeye çalışıyorlar. Bunun için tepki gösterilmelidir. İnsaf sahibi insanlar, hep birlikte tepki gösterirse bu ve buna benzer olaylar yaşanmaz” diye konuştu.   
 


Eğitim-Bir-Sen genel başkan yardımcıları Atilla Olçum ve Hasan Yalçın Yayla da Ankara Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.