Eğitim-Bir-Sen'den Görevde Yükselmede Mülakat Çıkışı: Hakkaniyet Esas Alınsın

Eğitim-Bir-Sen'den Görevde Yükselmede Mülakat Çıkışı: Hakkaniyet Esas Alınsın

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, görevde yükselme kapsamında atamaya konu edilecek şef ve memur kadroları için adayların yazılı sınav sonuçlarının öncelikle gözetilmesini, hakkaniyet ve adalet ilkelerini esas alan...

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, görevde yükselme kapsamında atamaya konu edilecek şef ve memur kadroları için adayların yazılı sınav sonuçlarının öncelikle gözetilmesini, hakkaniyet ve adalet ilkelerini esas alan sözlü sınav değerlendirmelerinde bulunulmasını, bu hususta il millî eğitim müdürlüklerinin uyarılmasını talep ettik.

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal şef ve memur kadroları için görevde yükselme yazılı sınavı 9.12.2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar 18/2/2019-1/3/2019 tarihleri arasında sözlü sınava alınacak. Ancak geçmiş dönemlerde yazılı sınav puanları ortalamanın çok üzerinde olmasına rağmen sözlü sınavlarda başarısız sayılan adayların varlığı, sözlü sınava katılacak adayları endişelendirmektedir.

Bakanlığa müracaatta bulunarak, şef ve memur kadroları için adayların yazılı sınav sonuçlarının öncelikle gözetilmesi, hakkaniyet ve adalet ilkelerini esas alan sözlü sınav değerlendirmelerinde bulunulması hususunda il millî eğitim müdürlüklerinin uyarılmasını istedik.

Bakanlığa müracaat yazımız için tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum