Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Uyarı

Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Uyarı

Atama yönetmeliği ile kılavuzu arasındaki çelişki giderilsin

Eğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, adaylığı kaldırılmış olan öğretmenlerin bulundukları ilde 3 yıllık çalışma süre şartı aranmadan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilmelerinin sağlanması yönünde kılavuzda düzenleme yapılmasını talep ettik.

 

17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 44. maddesinin ikinci fıkrası hükmüne göre, adaylığı kaldırılan öğretmenlerin 3 yıl çalışma şartı aranmadan il içinde zorunlu çalışma öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilmeleri mümkündür. Ancak Bakanlığın yayımladığı 2015 Yılı İl İçi ve İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme ile İller Arası Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunda, “zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 1, 2 ve 3. hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında adaylık dâhil 3 yıl görev yapanların istemeleri halinde il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme isteğinde bulunabilecekleri” belirtilmiştir.

 

İller arası zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilmek için yönetmelik hükmüne rağmen 3 yıl çalışma şartı aranması, yönetmeliğe aykırı olduğu gibi mağduriyetlere de sebep olacaktır.

 

Bu nedenle, Bakanlıktan, kılavuzdaki söz konusu hatalı uygulamayı düzelterek, adaylığı kaldırılmış olan öğretmenlerin bulundukları ilde 3 yıllık çalışma süre şartı aranmadan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilmelerini sağlamasını istedik. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.