Eğitim-Bir-Sen'den Müdür Yardımcılığı Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen'den Müdür Yardımcılığı Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen'den MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği açıklaması: Müdür yardımcılığı görevlendirme sürecindeki belirsizlik ivedilikle giderilmelidir

Eğitim kurumları müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirme süreci, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik’in yazılı sınavı düzenleyen 15. maddesinin Danıştay 2. Dairesi’nce, “yazılı sınav konuları arasında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi konusunda yer verilmemesi” gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması kararı üzerine durdurulmuştur.

Sınav konularına ilişkin düzenlemenin, eksik olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulmasının, iptal kararı gibi hüküm ve sonuç doğuracağı, yani doğurduğu hukuki sonuçların da ortadan kalkacağı; yürütmenin durdurulması kararı verilen düzenlemeye göre gerçekleştirilen yazılı sınavın da hukuken sakat hale geleceği; bu itibarla yazılı sınav sonucuna göre görevlendirme yapmanın da mümkün olmadığı izahtan varestedir.

Bakanlığın mahkeme kararını beklemeksizin yönetmelik değişikliği yapmak suretiyle kararın gereğini yerine getirmesi de yürütmenin durdurulması kararı verilen düzenlemeyi hukuka uygun hale getirmeyeceğinden, mahkeme kararı ortadayken, Bakanlığı görevlendirme sürecinin devamı konusunda zorlamanın bir anlamı olmayacaktır.

Sorumsuz bir sendikanın, kamu görevlilerinin yararına olup olmayacağını düşünmeksizin salt ideolojik hezeyanlarla açmış olduğu bu davada verilen karar, doğal olarak yazılı sınava girerek, müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı olarak görevlendirilmeyi bekleyen yönetici ve öğretmenlerimizin mağduriyetine sebebiyet vermiştir. Söz konusu sendika, hâlen, hiçbir kamu yararı bulunmayan bu davasından feragat ederek yaptığı hatayı düzeltme imkânına sahiptir.

Diğer taraftan, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından görev süresi sona erenlerin müdürlerin inhaları üzerine görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin yönetmelik hükmünün yürütmesinin durdurulması kararı da bir başka mağduriyet kaynağı teşkil etmektedir. Yazılı sınava başvuramayan bu kişiler yönünden yazılı sınav sonucuna göre görevlendirme de mümkün olamayacağından sorun devam etmektedir. Bakanlığın bu noktada hak kayıplarına neden olmamak ve eğitim kurumlarında yönetim boşluğu oluşturmamak adına mevcut müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarını geçici görevlendirme yoluyla kendi eğitim kurumlarında bırakması yerinde olacaktır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, görevlendirme bekleyen yönetici adaylarının mağduriyetlerinin önlenmesi ve beklentilerinin karşılanması için yönetmelik değişikliği dâhil her yolun denenmesi ve mümkünse açıklanan takvim dâhilinde görevlendirme sürecinin devamını sağlayacak adımların atılması noktasında Bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor.

Eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmak bir yana bizzat kendileri sorunun kaynağı haline gelenlerin ortaya çıkardığı hak kayıplarını gidermek için çabalarımız sürecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum