Eğitim-Bir-Sen'den Sınav Ücretleri Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen'den Sınav Ücretleri Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, halkın değerleriyle kavga etmeyen bir anayasanın, ruhunu medeniyet değerlerimizden alan bir müfredatın bir an önce hazırlanmasının elzem olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, halkın değerleriyle kavga etmeyen bir anayasanın, ruhunu medeniyet değerlerimizden alan bir müfredatın bir an önce hazırlanmasının elzem olduğunu söyledi. Verdikleri mücadelenin karşılığı olan kazanımların hayata geçirilmesinin takipçisi olduklarını ifade eden Yayla, “Herkes görev ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmeli, makamlarının ciddiyetinin gerektirdiği şekilde hareket etmelidir” dedi.

Bartın Şubesi, il divan toplantısını öğretmenevinde gerçekleştirdi. Toplantı açılışında konuşan

Hasan Yalçın Yayla, uzun bir mücadelenin sonunda elde ettikleri kazanımlardan bazılarının, kamu yöneticilerinin devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan tavırları yüzünden hayata geçirilemediğini belirterek, “Devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan, attıkları imzalarının gereğini yerine getirmeyen sorunlu yöneticilerin sorun çıkaran tutumları nedeniyle yaşanan sıkıntıların, mağduriyetlerin giderilmesi için gösterdiğimiz çabanın sonuçlarını alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

İmzalarınıza sahip çıkın

Sınav görev ücretinin geç ve eksik ödenmesi karşısındaki tepki ve girişimlerinin sonuç verdiğini dile getiren Yayla, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, emeğin karşılığının zamanında ve tam olarak ödenmesini salık veren bir medeniyetin müntesipleri olarak, temsil ettiğimiz eğitim çalışanlarının haklarının yenilmesine, kazanımlarımızın heba edilmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Onlara kazanım sağlayan genel yetkili sendika olarak, sorunların çözümüne katkıda bulunmak, eğitimcilerin beklentilerini ve taleplerini kazanıma dönüşmek için gece gündüz demeden ter akıtmayı en temel misyonlarımızdan biri olarak görüyoruz. Kimsenin haklarımızı, emeğimizi itibarsızlaştırmasına fırsat vermeyeceğiz. Buradan kamu yönetimine bir defe daha seslenmek istiyorum: Verdiği sözleri tutun, imzasına sahip çıkarak, kazanılmış ancak sürüncemede bırakılan haklarımızın ve kazanımlarımızın bir an önce hayata geçirilmesi için adım atın.”

Yapılacak çok iş var

Türkiye’de son yıllarda önemli bir değişim ve dönüşümün yaşandığını kaydeden Yayla, “Ancak, hâlâ yapılması gereken birçok iş var. Terörün gündemimizden çıkarılmasını, annelerimizin değerinin hatırlandığı gün ve haftalarda onların gözyaşlarının bir an önce dindirilmesi istiyoruz. Darbe dönemlerinden kalma mevzuatın yenilenmesini, rengini, ruhunu değerlerimizden alan yeni bir müfredatın hazırlanmasını ve darbecilerin anayasasıyla yönetilme ayıbından bir an evvel kurtulmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Halkın değerleriyle kavga etmeyen bir anayasa istiyoruz

Yeni anayasanın, halkın değerleriyle kavga etmeyen bir anayasa olması gerektiğinin altını çizen Yayla, “Bu konudaki öncülüğümüzü devam ettiriyoruz. Bugün Türkiye’de yaşanan son siyasi gelişmelerdeki temel problemler işte budur. Bir sistem problemi, sistem sıkıntısı var. Türkiye’nin yeni bir anayasaya, o anayasanın milletin değerlerini bir an önce hayata geçirecek hızlı ve pratik çözümlere ihtiyacı var. Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, bu yolda önderlik ederek, milletin iradesini siyasetçilere, hükümete aktarma rolünü de üstlenmektedir” diye konuştu.

Akça: Dimdik ayaktayız

Eğitim-Bir-Sen Bartın Şube Başkanı Muhammet Akça ise, yaptığı selamlama konuşmasında, üye sayılarını binin üzerine çıkardıklarını belirterek, “Biz bir de olsak bin de olsak hak bildiğimiz yoldan bir gram sapmadan yürüdük. Dimdik ayakta durduk. Biz değerler sendikacılığı yapıyoruz. Değerlerin en üst seviyede olmasını savunan bir sendikayız” diye konuştu.

Hasan Yalçın Yayla, Şube yöneticileriyle birlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’i ziyaret etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum