Eğitim-Bir-Sen'den Yeni Müfredat Vurgusu

Eğitim-Bir-Sen'den Yeni Müfredat Vurgusu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, “Eğitim-Bir-Sen olarak 400 bin, Memur-Sen olarak 1 milyon üye sloganı ile yola çıktık, hedefimize ulaşmak için gün sayıyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, “Eğitim-Bir-Sen olarak 400 bin, Memur-Sen olarak 1 milyon üye sloganı ile yola çıktık, hedefimize ulaşmak için gün sayıyoruz” dedi.

Burdur Şube il divan toplantısı Mehmet Akif Ersoy Öğretmenevi’nde yapıldı. Programda konuşan Atilla Olçum, “Türkiye’nin hem siyasal hem sivil tarihine baktığımızda 10 yılda bir milletin iradesine ipotek konulduğunu, balans ayarı çekildiğini görüyoruz. ‘Millet için, millete rağmen’ bir anlayışla darbeler yapılmıştır. Bugün başka şartlarda karşımıza çıkan Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık küresel operasyonu ve 6-8 Ekim Kobani olaylarıyla milletin iradesine tekrar ipotek konulmak istenmiştir. Artık bu ülkede Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen gibi güçlü sivil toplum kuruluşları var” şeklinde konuştu.
 


“Gelecekte yaşanabilir bir ülke bırakmak istiyorsak, bunun sırrı bir milyon üyede gizlidir” diyen Olçum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kongre sürecinde ifade ettiğimiz gibi, işimize yolculuk ederek en iyi toplu sözleşmeye imza attık. İçimize yolculuk dedik, kısa bir sürede tüm teşkilatların faydalandığı eğitim toplantılarını gerçekleştirdik. Dışımıza yolculuk dedik, 10. Türkiye Buluşmamıza 15 ülkeden eğitim sendikaları katılarak ikili anlaşmalar gerçekleştirildi. Eğitim sistemimize kaynaklık teşkil edecek birçok rapor yayınlayarak akademik sendikacılığın gereklerini yerine getirdik. Önümüzdeki günlerde bir ‘YÖK Raporu’, gelecek ay ‘Karma Eğitim Raporu’, ondan sonraki ay ‘Öğretmenlik Mesleğinin İtibarı Raporu’, daha sonra ise ‘Eğitim İzleme ve Değerlendirme Raporu’nu açıklayacağız. Türkiye’nin kanayan en büyük yarası olan müfredat konusunda da Eylül ayında raporumuzu açıklayacağız.”



 

Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan arındırmalıyız

Kemalist ideolojiyi müfredattan arındırarak, medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı ortaya koymak gerektiğini kaydeden Atilla Olçum, “Bu ülkenin geleceğini şekillendiren, insanları ideolojik angajmanlarla biçimlendiremeye çalışan Kemalist ruhu, ideolojiyi müfredatımızdan arındırmalıyız. Medeniyet değerlerini içselleştirmiş, geçmiş ile geleceği buluşturan yeni bir müfredata geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.
 



Eğitim-Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Murat Bulut ise, ilde yetkili sendika olduklarını dile getirerek, çalışmalarından dolayı ilçe ve işyeri temsilcilerine teşekkür etti. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum