Eğitim-Bir-Sen'den Yönetici Atama Düzenlemesine Tepkisi

Eğitim-Bir-Sen'den Yönetici Atama Düzenlemesine Tepkisi

Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin YAŞLIK Milli Eğitim Bakanlığının bugün yapmış olduğu yönetici atama yönetmeliğindeki değişikliğe tepki gösterdi ve Bakan madem branş önemli Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürünüz niçin Çocuk Doktoru ?

Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin YAŞLIK Milli Eğitim Bakanlığının bugün yapmış olduğu yönetci atama yönetmeliğindeki değişkliğe tepki gösterdi ve Bakan madem branş önemli Mesleki Teknik Eğitim genel Müdürünü niçin Çocuk Doktoru ? diyerek tepki gösterdi.

Şahin YAŞLIK sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Okul yöneticisinin branşı değil niteliği önemlidir. Sayın Bakanım ,Bakanlık bürokratlarınızdan kaç tanesi öğretmen kökenli, yada kaç tanesi tebeşir tozu yutmuş...." dedi.

İşte YAŞLIK'ın o açıklamaları: 

09.02.2019 tarih ve 30681 sayılı Resmi Gazete ile yayınlanan ;Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmenlikle ne yapılmaya çalışılıyor?

Daha önce yapılan sonra değiştirilen tekrar bu yönetmenlikle eskiye dönülen maddeler ne kadar samimi?

Okul Yöneticiliğinde profesyonel yöneticilikten bahsedildiği bir dönemde bu yönetmelik maddeleri yöneticiler arasında huzursuzluklara yol açmaktadır...

Benim anladığım kadarıyla Bakanlıkta uyumlu bir orkestradan bahsetmek mümkün görünmüyor...

Muhtemelen bir yada iki bürokratın bastırmasıyla bu maddeler yayınlanmıştır...

Burda asıl dikkat edilmesi gereken YÖNETİCİNİN BRANŞI DEĞİL, YÖNETİCİNİN NİTELİĞİ OLMALIDIR...

Size yüzlerce örnek veririm Meslek Liselerinde başka branşlarda olup ,okulunu çok başarılı şekilde yönetmiş, başarısını kat kat arttırmış ,ürettiği projelerle Türkiye ve Dünya Şampiyonlukları kazanmış başarılı Müdürler ve Müdür Yardımcıları var.Asıl önemli olan Yöneticinin branşı değil ,yöneticinin ne kadar başarılı olduğudur. Bu yönetmenlik maddeleri yöneticileri huzursuz etmiştir. Bürokrat kararlarının istişare edilmeden uygulamaya koyduğu kararların ne kadar sakıncalı olduğunu ve sosyal maliyetlerinin ne kadar çok olduğunu Yeni LGS sisteminde gördük..

Meslek Liselerinde Meslek Dersi branşlarına pozitif ayrımcılık yapılması anlaşılabilir, bunda sıkıntı yok ama diğer branşların yok sayılması kabul edilir değildir..

Sayın Bakana burdan seslenmek istiyorum..

Sayın Bakanım ,Bakanlık bürokratlarınızdan kaç tanesi öğretmen kökenli, yada kaç tanesi tebeşir tozu yutmuş....

Asıl soru şu Sayın Bakanım Mesleki Eğitim bu kadar önemliyse , ki bence çok önemli, Mesleki Eğitim Genel Müdürünüz Neden bir Meslekçi değil ? Hatta bırakın meslekçiyi neden bir öğretmen kökenli biri değilde bir çocuk Doktorunu Mesleki Eğitim Genel Müdürü yaptınız? Bu yönetmelik neden bürokratları kapsamıyor ? Bir Milyondan fazla Eğitimciden bir Meslekçi yokmuydu da Çocuk Doktorunu Mesleki Eğitim Genel Müdürü yaptınız ?

Bu yönetmenlik değişikliği eğitim sistemimizi uzaya çıkartmıyacak...

Bence tekrar gözden geçirilmeli ve branşlar arasında oluşturulacak kavgadan vazgeçilmelidir...

Baştada söylediğimiz gibi okul yöneticisinin branşı değil niteliği önemlidir...

Şahin YAŞLIK

Eğitim Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum