Eğitim-Bir-Sen'den Yönetici Görevlendirme Kılavuzu Değerlendirmesi

Eğitim-Bir-Sen'den Yönetici Görevlendirme Kılavuzu Değerlendirmesi

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre;

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre;  

 

*Görev süresini dolduran müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görev süreleri, yönetmelikteki şartları taşımaları kaydıyla eğitim kurumu müdürünün inhası, il millî eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile aynı veya farklı eğitim kurumlarına dört yıl süreyle uzatılabilecek.

 

*Eğitim kurumlarındaki yöneticilik görev süresi, 12 Haziran 2015 tarihi itibarıyla sona eren ve o tarihte yürürlükte olan yönetmeliğin yargı kararı ile durdurulması sebebiyle haklarında işlem yapılamayanlardan,gerek görevinden ayrılan ve gerekse halen görevine devam eden müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından şartları taşıyan ve uygun görülenlerin görev süreleri, yönetmeliğin 24. maddesinin beşinci fıkrası kapsamında uzatılabilecek.

 

*Yöneticilikte dört yıllık görev süresini dolduranlardan, görev yaptıkları eğitim kurumu bakımından yönetmelikte belirlenen şartları taşımayanların görev süreleri, görev yapmakta oldukları eğitim kurumunda uzatılmayacak.

 

*Görev süresini doldurmuş, şartları taşıyan müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından görev süresinin uzatılması uygun görülenlerin inhaları, kılavuz eki takvim uyarınca görevlendirilmesi uygun görülen müdürler tarafından yapılacak. Ancak, görevlendirme yapılamayan münhal eğitim kurumları bakımından ise, kendi inhaları hariç müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı inhalarını vekâleten ya da geçici görevli müdürler yapabilecek.

 

*Görev süresini dolduran yöneticilerin kurumları ile yöneticiliği vekâleten ve geçici görevli olarak yürütülen eğitim kurumlarının yöneticilikleri münhal ilan edilecek; münhal kurumların ilanından sonra herhangi bir nedenle münhal olan eğitim kurumları, bu görevlendirme döneminde münhal ilan edilmeyecek.

 

*Halk eğitim merkezleri ile öğretmenevi yöneticiliklerine görevlendirilecekler için herhangi bir alan öğretmeni olmak yeterli olacak; rehber öğretmen gibi ders görevi bulunmayan alan öğretmeni yönetici adayları, türü itibarıyla öğretmen olarak atanabilecekleri eğitim kurumlarına yönetici olarak görevlendirilebilecek.

 

*Öğretmenleri; seçme sınavı sonucuna göre atanan (güzel sanatlar lisesi, bilim ve sanat merkezleri ve spor liseleri vb.) eğitim kurumları yöneticiliklerine görevlendirmeler, daha önce bu eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev yaptıktan sonra ayrılanların ilgili mevzuatına göre başvurunun son günü itibarıyla öğretmen olarak atanma şartlarını taşıyanlar ile seçme sınavında başarılı olanlar ve atananlar arasından yapılacak.

 

*Aynı veya farklı eğitim kurumlarında görev süresi uzatılan yöneticiler, yazılı sınava dayalı görevlendirme başvurusunda bulunamayacak.

 

*Halen yönetici olanlardan (müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı) görev süresini doldurmayanlar aynı veya farklı yönetim görevleri dâhil olmak üzere görevlendirme başvurusunda bulunamayacaklardır.

 

*Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı tercihleri bir arada alınacak. Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı tercihlerinden birine görevlendirilen adayların diğer başvuruları dikkate alınmayacak.

 

*Müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adaylardan, yönetmeliğin 25. maddesinin ikinci fıkrasına göre, değerlendirme ve sözlü sınavın herhangi birine katılmayanlar görevlendirilmek üzere başvuruda bulunamayacak.

 

*Eğitim kurumu müdürlerinin başvuruları sırasında, yönetmelikte belirlenen şartları taşıyan adaylar arasından boş kontenjanın üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak, yeterli sayıda aday bulunamaması halinde ise yönetmeliğin 6. maddesinin ikinci fıkrasına göre hizmet süreleri birer yıl düşürülerek adaylar sözlü sınava alınacak. Bu adayların görevlendirmeleri, şartları taşıyan adayların görevlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak.


Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu-2016

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum