Eğitim-Bir-Sen'den Zorunlu Hizmet Düzenlemesi Talebi

Eğitim-Bir-Sen'den Zorunlu Hizmet Düzenlemesi Talebi

Kurumlararası atamayla atanan öğretmenler için zorunlu hizmet muafiyeti istedik

Eğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, 06.05.2010 tarihinden önce Bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaktayken bu tarihten sonra Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak göreve başlayanlardan, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında atama ve yer değiştirme yönetmeliği ekinde yer alan hizmet bölgelerinde görev yapanların zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulmasını istedik.

 

Bu kapsamda, 1. hizmet bölgesine dâhil illerde 5 yıl, 2. hizmet bölgesine dahil illerde 4 yıl, 3. hizmet bölgesine dahil illerde 3 yıl görev yapanların bu hizmet sürelerinin zorunlu çalışma yükümlülüğünden sayılması hususunda gerekli düzenlemenin yapılmasını talep ettik.

 

17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 44. maddesinde, 06.05.2010 tarihinden önce Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak göreve başlayanların zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacağı hüküm altına alınmasına rağmen, aynı yönetmeliğin 47. maddesinde ise Bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanun ile diğer personel kanunları kapsamında geçen sürelerin zorunlu çalışma süresinden sayılmayacağı ifade edilmiştir. 

 

Yazıyı Görüntülemek İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.