Eğitim İş 10 Yaşında

Eğitim İş 10 Yaşında

Eğitim İş Sendikası kuruluşunun 10. yılını Ankara Barosu Konferans Salonunda düzenlediği etkinlik ile kutladı.

Eğitim İş Sendikası kuruluşunun 10. yılını Ankara Barosu Konferans Salonunda  düzenlediği etkinlik ile kutladı.17 Ekim 2015 tarihinde düzenlenmesi planlanan ancak Ankara'da yaşanan terör saldırısından dolayı ertelenen etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.Programa 1.Eğitim İş Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Niyazi Altunya,ilk Eğitim İş Genel Sekreteri Erdal Çalı,Tös Yönetim Kurulu üyeliği yapan Töbder Kurucularından Nazım Bayata,CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,CHP eski Milletvekili Nur Serter,CHP eski Milletvekili Mustafa Gazalcı,Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Av. Metin Feyzioğlu,Birleşik kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük,Büro İş Genel Başkanı Haydar Şahindokuyucu,İstanbul Gerçeği Haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni İmambakır ÜKÜŞ, Eğitim İş Şube ve Temsilcilik Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

Güneşe yolculuk 17 Ekim 2015'te başladı...

Örgütlü eğitim çalışanlarının önderliğini yeniden üstlenmek ve kamu çalışanlarının sendikal direnişini girdiği krizden çıkarmak amacıyla çıkıldı bu yola...

Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin aydınlanma devrimleri ile evrensel sol değerleri aynı potada eriten bakış açısıyla verilen yolculukta 10 yılı geride bıraktık.

Bu yolculukta hiçbir zaman yalnız kalmadık.Siz değerli dostlarımızla birlikte olmanın verdiği güçle mücadelemiz katlanarak büyü.Kurulduğumuzdan beri yanımızda olan sz değerli Eğitim İş dostlarına teşekkür ediyoruz.

Katılımcıların ve faks gönderen Eğitim İş dostlarının isimlerinin okunmasının ardından Eğitim İş'in 10. yılı için hazırlanan film izlendi.

Programın açılış konuşmasını sendikanın kurucularından da olan Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof Dr.Metin Feyzioğlu, Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük konuşmalarını yaptılar.

Eğitim İş'in 10. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen öykü ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesiyle devam eden programda 2005 yılında tıkanan sendikal yolları açmak için Ankara sokaklarında kendilerine salonların dahi kapılarının kapattığı ortamda Eğitim İş'i kurmak için mücadele veren kuruculara plaketleri verildi.

2005 yılında sıfırdan kurdukları bugün evimiz ailemiz gibi sahip çıktığımız sendikamızın kurucularına cesur yüreklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Yolumuz dün olduğu gibi bugün de çetin ve engebeli, ama yılgınlık yok...

Eğitim İş Mücadelesini üyeleri  ve siz dostları ile birlikte kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir.

Programın devamında Eğitim İş Bursa şubesi üyesi Müzik Öğretmeni Servet Ertükel tarafından 10. yıla özel "10. Yılında Eğitim İş" marşı salondaki katılımcıların katılımı ile dinlendi.

47 Eğitim Emekçisi Fakir Baykurt'un "Gün görmeyen hücrelerden, ayazı bol koğuşlardan geliyorum, gidecek gidecek bu yol duruşu yok" sözlerini ilke edinmişçesine oluşan tüm baskılara rağmen  kurdular Eğitim İş'i...

Bizlerde ilke edindiğimiz bu sözlerin sahibi TÖS Genel Başkanı Fakir Baykurt'un anısına her yıl "Eğitim İş Fakir Baykurt  Onur Ödülü" düzenliyoruz.Bu yıl dördüncüsü verilecek olan ödülümüzün sahibini ve neden verildiğini ilk Eğitim İş Genel Sekreteri Erdal Çalı anlatacaklar.

4. verilen "Eğitim İş fakir Baykurt  Onur  Ödülü" nü Sayın Nazım Ayata'ya Eğitim İş genel Başkanı Veli Demir verdi.

 Ödül töreninin ardından Eğitim İş İstanbul 2 Nolu  Şubesi üyesi Pınar Dilek Yılmaz'ın verdiği konser salondaki katılımcıların beğenisi ve katılımı ile izlendi.Konserin ardından katılımcılar ve davetliler kokteyl salonuna davet edildiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.