Eğitim Öğretim Anlayışımız

Eğitim Öğretim Anlayışımız

OdtülülerDershanesi öğrencileri için Atatürk ilke ve inkılapları bağlı, Türk Milli Eğitim sisteminin amaçları doğrultusunda, maddi ve manevi değerlere saygılı, çağdaş, laik, demokratik, bilimsel bir eğitim amaçlarıyla eğitim verilmektedir.

OdtülülerDershanesi öğrencileri için Atatürk ilke ve inkılapları bağlı, Türk Milli Eğitim sisteminin amaçları doğrultusunda, maddi ve manevi değerlere saygılı, çağdaş, laik, demokratik, bilimsel bir eğitim amaçlarıyla eğitim verilmektedir. Öğrenciye araştırmayı, sorgulamayı, analiz yapmayı, yeni fikirler üretmeyi, soru sormayı, bilgiyi birçok kaynaktan araştırarak öğrenmeyi, yeni bilgilere açık olmayı, eleştirel düşünmeyi, aldığı kararların sorumluluğunu almayı öğretmektedir. Öğrencilerine hazır bilgileri vermeyen, bilgiye ulaşması için araştırması gerektiğini öğreten bir sisteme sahiptir. Öğrencilerinin kendine güvenmelerini sağlayarak onları başarabilecekleri konusunda cesaretlendirilmektedir. Okuyan, araştıran, başarı odaklı, çağdaş, değişime açık, istekli, yenilikleri keşfeden, kendisiyle barışık, çevresine uyumlu, özgüveni yüksek, çalışkan, vicdanlı, merhametli  bireyler yetiştirmek hedefiyle eğitim vermektedir.

Eğitim sistemimiz ile ilgili çok daha fazla bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz: www.odtululeraktifegitim.com

Başarmak için inanmak gerekir. OdtülülerDershanesi de öğrencileri için başarı olmanın yollarını göstermektedir. Her öğrenci için öğrenci koçluğu hizmeti verilmektedir. Başarının tesadüf olmadığı, çok çalışarak, istenilen başarının elde edilebileceğini göstermektedir. Öğrenci öncelikle kendini tanımalıdır. Öğrenci güçlü ve zayıf yönlerini öğrendiği zaman daha doğru ve yerinde kararlar alır. Güçlü yönlerinin üzerine giderek bu konudaki yeteneklerini geliştirecek çalışmalar yapmaktadır. Zayıf yönlerinin farkına vardığında bu yönlerini geliştirmeye yönelir. Öğrencinin kendine uygun kararlar alması için kendini tanıması gerekir. Kendini tanıyan öğrencilerin kendine uygu olan meslek konusunda da mantıklı seçimler yapabilir. Öğrenci koçları öğrencilerin sadece kendilerini tanımaları konusunda değil, ayrıca meslek seçimleri konusunda da onları yönlendirirler. Öğrenci koçu öğrencilerin yerine tercih yapmak, kararlar almak değildir. Öğrencilere doğru kararlar alabilmesi konusunda onları yönlendirmektir. Doğru seçimler yapmaları için onları yönlendirmektir.

Ders Çalışma Yöntemleri

OdtülülerDershanesi öğrencilere verimli ders çalışma yöntemleri konusunda da destek olurlar. Öğrencilerin hepsi ders çalışma yöntemleri farklıdır. Bazıları sabah erken saatlerde ders çalışır, bazıları gece çalışır. Önemli olan öğrencinin kendine uygun çalışma yöntemini bulmasına yardımcı olmaktır. 8 farklı zeka alanı vardır. Bu yüzden insanların hepsinin tek bir alanda başarılı olması beklenemez. Bütün zeka alanlarının özellikleri ve yetenekleri farklı farklıdır. Bu sebeple her öğrencide baskın olan  birkaç zeka alanı olabilir. Bütün öğrencilerin sayısal derslerden başarılı olması beklenemez. Bazı insanlar yalnız kalmakhoşlanır, bazıları kendilerini daha kolay ifade ederler. Kurum olarak öğrencileri desteklemekteyiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.