Eğitim Sen Yöneticileri 2021 Ocak Maaş Bordrolarını Açıkladı - Durum Vahim :)

Eğitim Sen Yöneticileri 2021 Ocak Maaş Bordrolarını Açıkladı - Durum Vahim :)

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, 2021 Ocak Ayına Ait Maaş Bordrolarını ve Aldıkları Zam Oranını Basının ve Sendikal Kamuoyunun Talebi Üzerine Paylaştı.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, 2021 Ocak Ayına Ait Maaş Bordrolarını ve Aldıkları Zam Oranını Basının ve Sendikal Kamuoyunun Talebi Üzerine Paylaştı.

İşte o açıklama:

Sendikalar emek örgütleridir. Emek örgütü olarak sendikalar; çalışanların var olan özlük, ekonomik ve demokratik haklarını iyileştirmek ve geliştirmek için işverene karşı, yasalarla güvence altına alınmış demokratik haklarını ve fiili meşru mücadele hakkını kullanırlar. Hukukun ve yargının siyasallaştığı, grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hakkın olmadığı ülkelerde gerçek anlamda sendikacılık yapmak, “ateşten gömleği” giymektir.

Ülkemizde ne yazıktır ki varlığı, siyasal iktidarın varlığına bağlı olan yandaş sendikalar ve konfederasyon, kamu çalışanları adına yetkili sendikadır. Grevsiz, toplu sözleşmeli sendikal süreci yürüten sendikalar ve konfederasyon, bağlı bulunduğu siyasal iktidara biat etmekte sınır tanımamaktadır. Bu bağlamda bu sendikaların ve konfederasyonun hiçbir zaman kamu çalışanlarının, insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürmeleri için ekonomik ve demokratik haklarını önceleyen sendikal faaliyetleri olmamıştır.

Siyasal iktidar aracılığıyla Türkiye İstatistik Kurumu’nun gerçek enflasyon verilerinin manipüle edildiği bilinen bir gerçektir. Bu gerçeklik ise kamu çalışanlarını yoksulluk sınırının yarısına denk gelen bir ücrete mahkûm etmektedir.

2020 yılının sonu itibariyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 14,60 arttı. Yandaş konfederasyonun beceriksizliği nedeniyle 2021 yılı için, çoğunluğunu hükümet yandaşlarının oluşturduğu Hakem Heyeti tarafından kamu çalışanlarına yüzde 3+3 reva görülmüştür.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin maaşlarındaki zam artış oranı yüzde 3 artı enflasyon farkı olan yüzde 4,36’dır. Yani maaş bordrolarında görüldüğü gibi maaş artış oranı toplamda yüzde 7,36’dır.

Sendikal işleyişimizde tüzüğümüzü esas alırız. Tüzüğümüzün “Organlara Seçilenlerin Görevleri” başlıklı 59. maddesi, Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin ne kadar maaş alacağını belirttir. Tüzüğümüzün ilgili maddesini ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin maaş bordrolarını sendikal kamuoyu ve basınla saygı ile paylaşıyoruz.

Organlara Seçilenlerin Güvenceleri:

Madde 59 – Sendika Merkez, şube ve şubelere bağlı birimlerin organlarına seçilip, Genel Kurulca işini bırakıp seçildiği organda profesyonel yönetici olarak çalışmalarına karar verilenlerden, aylık ve özlük hakları işverence ödenmeyenler, bu görevleri süresince aylık ve öteki özlük haklarını, bulundukları kadro ve derecenin hak ettikleri toplamını geçmeyecek şekilde sendikadan alırlar.

Nejla Kurul bordro

İkram Atabay bordro

Ahmet Karagöz bordro

Ramazan Gürbüz bordro

Sinan Muşlu bordro

Simge Yardım bordro

Arzunur Şimşek bordro

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum