Eğitimde İlerlemeyi Sağlayamadık, Nedeni; 18 yıldır eğitim yönetimini işgal edenler!

Eğitimde İlerlemeyi Sağlayamadık, Nedeni; 18 yıldır eğitim yönetimini işgal edenler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada, "18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı ama eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum" ifadelerini dile getirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı ama eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum." sözlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın samimiyetle bir durum tespiti yaptığını kaydeden Genel Başkan Geylan, bu durumun temel sorumlusunun 18 yıldır eğitim yönetimini işgal edenlerin olduğunu belirtti. Çözümün belli olduğunu söyleyen Geylan,  eğitim yönetiminin sendika/vakıf/cemiyet görünümlü yapıların tahakkümünden kurtarılarak ve yönetim sürecini sadece liyakatin esas alan bir anlayışın yürütmesi olduğunu ifade etti.  Aksi halde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir yıl sonra da beş yıl sonra da benzer tespitleri dile getireceğini söyleyen Genel Başkan Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bugün yaptığı konuşmada, "18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı ama eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum." ifadelerini dile getirdi.

Sayın Erdoğan aslında samimiyetle bir durum tespiti yaptı.

Bize göre bu durumun temel sorumlusu, 18 yıldır eğitim yönetimini işgal edenlerdir.

Bu tablo doğal bir sonuçtur; siz, eğitim yöneticilerini liyakat esasıyla değil de mülakatlar marifetiyle ve sadece mensubiyetler üzerinden tayin ederseniz sonuç bu olur.

Eğitim sistemini en ideal şekilde kurgulamış ve planlamalarınızı eğitimin ve ülkenin ihtiyacına göre düzenlemiş olsanız dahi bunları uygulayacak ve sistemi yürütecek olan yönetici kadronuz ehil değilse başarı mümkün değildir.

Yapılacak olan bellidir: Eğitim yönetimi, sendika/vakıf/cemiyet görünümlü yapıların tahakkümünden kurtarılacak ve yönetim süreci sadece liyakatin esas alındığı bir anlayışla yürütülecektir.

Aksi halde, Sayın Cumhurbaşkanı bir yıl sonra da beş yıl sonra da benzer tespitleri dile getirecektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum