Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı (14 Mayıs 2016)

Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı (14 Mayıs 2016)

14 Mayıs 2016 tarihli ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. Ehliyet yazılı sınav sonuçları açıklandı. 14.05.2016 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı, Sınav Sonuç Bilgisi açıklandı. Ehliyet Sınav Sonuçları haberimizde.

14 Mayıs Ehliyet Sınav Sonuçları. Ehliyet sınav sonuçları MEB sorgulama ekranı. Ehliyet yazılı sınav sonuçları açıklandı. 14.05.2016 ehliyet sınav sonuçları açıklandı tıkla öğren. 14 Mayıs 2016 tarihli ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. 14.05.2016 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı, Sınav Sonuç bilgisi açıklandı. Ehliyet Sınav Sonuçları haberimizde.

14 Mayıs 2016 tarihli ehliyet sınav sonuçları Tıklayınız


Ülkemizde, Otomobil kullanabilmek için almanız gereken bir belge vardır. Bu belge olmadan trafiğe çıkmak yasaktır. Aynı zamanda trafikte bulunan diğer insanları bir şekilde tehlikeye atmaktadır. Eğer bu  belgeye  sahip değilseniz araç kullanmamanız sizin ve çevrenin yararına olacaktır. Bu  belgeye  ehliyet denmektedir. Ehliyet alabilmek için sürücü kurslarına gidip gereken eğitimi almanız gerekmektedir.  Eğitiminizi  aldıktan sonra sınava girmeniz gerekecektir. Bu sınavlar iki aşamalı olarak yapılmaktadır. İlk olarak gireceğiniz sınav teori sınavdır. Bu sınavda sorumlu olduğunuz bölümler; ilk yardım, motor ve trafik bölümleridir. Bu bölümlerden sorulan sorulara vereceğiniz cevaplar ile beraber 70 puana ulaşmış olmanız gerekmektedir. Eğer 70 puanın altında bir puan alırsanız teorik sınavınız başarız olmuş olacaktır. Sınava tekrar girmeniz gerekecektir. 70 puan ve üzerinde puan alan adaylar ise sınavın ikinci aşamasına girmeye hak kazanmış olacaklardır. İkinci aşama uygulamalı olarak yapılmaktadır. Uygulama sınavı diğer bir adıyla direksiyon sınavına girmeden önce kayıtlı olduğunuz sürücü kursunun derslerine katılmanız gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.