Ehliyet sınavı (17 Aralık) açıklanma tarihi! MEB

Ehliyet sınavı (17 Aralık) açıklanma tarihi! MEB

Binlerce sürücü adayının girdiği 17 Aralık ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet sınav sonucuyla ilgili detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen MTSKS-6'ya ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adayları yoğun ilgi gösterdi. Sürücü adaylarının direksiyon sınavına devam edebilmek için 17 Aralık Ehliyet Sınavı'ndan en az 70 puan almaları gerekmektedir. 70 puandan az alanlar ise bir sonraki ehliyet sınavını beklemek zorunda kalacaklar.

17 Aralık'ta ehliyet sınavı'na girmiş olan sürücü adayları şimdilerde; "17 Aralık ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 17 Aralık Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? MTSKS-6 Sonuçları açıklandı mı?" gibi soruların yanıtlarını arıyor.

17 Aralık Ehliyet Sınavı sonuçları açıklandı mı?

17 Aralık'ta düzenlenen MTSKS-6'nın sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçları MEB takvimine göre sınavdan sonra geçen 15 gün içinde açıklanıyor. Sınav yapılalı henüz 4 gün geçti. Sonuçların 11 gün içinde açıklanması bekleniyor.

17 Aralık 2016 tarihinde yapılan ehliyet sınavında adaylara 50 soru soruldu. 50 soru için sürücü adaylarına 1 saat (60 Dakika) süre verildi. Sınavda adaylara ilk yardım bölümünde 12 soru, trafik bölümünde 23 soru, motor bölümünde 9 soru ve trafik adabı bölümünde 6 soru soruldu.

70 Puan ve üzeri alan adaylar, ehliyet alabilmek için bir de direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.