Ekim'de başlayan, hazırlık ödeneğini tam alamaz

Ekim'de başlayan, hazırlık ödeneğini tam alamaz

Yeni atanan 35 bin öğretmen, Öğretim Yılına Hazırlık ödeneğini nasıl alacak?

Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği, 657 sayılı Kanunun ek 32. maddesine göre ödenmektedir. Bu madde şu şekildedir:

"Ek Madde 32 - Eğitim ve öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil (...) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir. Bu ödenek damga vergisi hariç diğer vergi ve kesintilere tabi tutulmaz."

Diğer taraftan, toplu sözleşme ile, ödenecek olan hazırlık ödeneği miktarı 2015 yılı için 950 lira olarak belirlenmiştir. Ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 10 Eylül'den itibaren 950 liraların öğretmenlerin hesabına yatırılmasını istemiştir.

Öğretim yılına hazırlık ödeneği, Eylül'de işe başlayan ile Ekim'de başlayan farklı farklı miktarda verilmektedir. Bu ödeme farklılığı ise 2015 yılı Bütçe Kanununun (K) Cetvelinin "IV-Diğer Ödemeler Kısmının" 5. maddesinden kaynaklanmaktadır. Bu madde şu şekildedir:

"657 sayılı Kanunun ek 32. maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i,birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise yüzde 50'si oranında yapılır."

2015-2016 eğitim öğretim dönemi, 28 Eylül'de başlayacaktır. Bu nedenle Eylül ayında göreve başlayan öğretmen, hazırlık ödeneğini tam alacaktır. Ekim'de başlayacak olan ise yüzde 25 eksik alacaktır.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.