Eleştirilerin hedefi olmuştu… Ak Partili Başkan o şirketlerden istifa etti

Eleştirilerin hedefi olmuştu… Ak Partili Başkan o şirketlerden istifa etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş huzur hakkı aldığı şirketlerden istifa etti

Huzur hakkı iddiaları ile gündeme gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha önce kendisini başkan olarak atadığı şirketlerden istifa etti.

Kamuoyunun gündemine huzur hakkı iddiaları ile gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, kendisini belediyenin tüm şirketlerine yönetim kurulu başkanı olarak atamıştı. Aktaş, huzur hakkı iddialarına gelen tepkilerin ardından şirketlerden istifa etti.

Söz konusu şirketlere AK Partili il yöneticilerini başkan vekili yapan Aktaş'ın 'huzur hakkı' adı altında da aylık yaklaşık şirket başı 750'şer lira 'huzur hakkı' aldığı ortaya çıkmıştı.

TEPKİLERİN ARDINDAN GELEN İSTİFA

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre Başkan Aktaş, tepkilerin ardından yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerden istifa etti.

Eleştirilerin hedefinde olan Aktaş'ın, Kurban Bayramı öncesi yönetim kurulu başkanlığını yaptığı BURULAŞ, BURFAŞ, Kültür AŞ. BEŞAŞ, Tarım AŞ, Jeotermal AŞ ve Burkent şirketlerinden istifa ettiği ortaya çıktı.

Aktaş'ın sadece diğer ilçe belediyelerinin de iştiraklarıyla kurulmuş olan BİNTED Şirketi'nin başında kaldığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.