Elon Musk, Türkiye'de TESLA fabrikası kuaracak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...

Elon Musk, Türkiye'de TESLA fabrikası kuaracak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika ziyareti sırasında Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk ile gerçekleştirdiği görüşme, gündemdeki yerini uzun süre korudu. Herkesin dilinde aynı soru vardı: "Erdoğan'ın Tesla'nın Türkiye'de 7. fabrikasını kur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM toplantısı kadar ilgi gören ABD ziyareti sırasında Elon Musk'la gerçekleştirdiği buluşma, birçok kişi için magazin boyutundan çok daha fazlasını ifade ediyordu. Ancak görüşme sırasında Erdoğan'ın Tesla'nın 7. fabrikasını Türkiye'de kurması için yaptığı teklif, tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Musk'tan olumlu yanıt

Selvi'nin yazısında paylaştığı bilgilere göre, Elon Musk, teklife oldukça sıcak baktı. Musk, "Türkiye'de Tesla'nın birçok parçasını üretiyoruz ve bu durumdan son derece memnuniyet duyuyoruz. Otomobil parçalarımızın birçoğunu burada yaptırıyoruz. Dolayısıyla bir sonraki adım için ilk düşüneceğimiz ülke kesinlikle Türkiye olacaktır" ifadelerini kullandı.

Elon Musk'ın global adımları

Elon Musk, teknoloji ve otomotiv sektöründeki devrimci adımlarıyla tanınırken, Tesla'nın global genişleme stratejisi de büyük bir ilgi görüyor. Şirketin, ABD dışında Çin ve Almanya gibi büyük ekonomilere sahip ülkelerde fabrikaları bulunuyor. Eğer Musk, Erdoğan'ın teklifini kabul ederse, bu, Türkiye için önemli bir ticari yatırım anlamına gelecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.