Emekli Öğretmenler Sefilleri Oynuyor

Emekli Öğretmenler Sefilleri Oynuyor

Emekli Öğretmenler Sefilleri Oynuyor

 MEMUR-SEN ANKARA İLBAŞKANI VE EĞİTİM-BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KIR’IN  ‘EMEKLİ ÖĞRETMENLER SEFİLLERİ OYNUYOR’ KONULU YAZILI BASIN AÇIKLAMASIDIR.


       Emektar öğretmenler sefalete mahkum edilmiştir.
 Çalışırken aldıkları eğitim tazminatı, çalışmayan eşleri için ödenen aile yardımı ve ek ders ücretleri gibi maaşlarının önemli bir bölümünü oluşturan kısmının emekli olduklarında kesilmesi sebebiyle yokluk içinde yaşam mücadelesi veren eğitim emektarları adeta sefalete mahkum edilmiştir.

Öğretmen emeklilerinin kendilerini yetiştirenler tarafından hatırlanmaması utanılacak bir durumdur.
 

Ülkemizin kaderine hükmeden bilim, fikir ve siyaset adamlarını, bakanları, başbakanları ve cumhurbaşkanlarının yetiştirilmesinde ve ülkemize kazandırılmasında en büyük pay sahibi olan emekli öğretmenlerin kendi hallerine terk edilmesi en azından insaniyet açısından utanılacak bir durumdur.

Öğretmenlere karşı duyarsızlık vefasızlık örneğidir.
Tok olanın açın halinden anlamadığı gibi çalışırken de emekliliklerinde de cepleri şişkin olan yöneticilerimize emekli öğretmenlerin bu konudaki feryatlarını sinek vızıltısı gibi algılamaları üzerlerinde anneleri ve babaları kadar hakları olan öğretmenlerinin feryadını duymazlıktan ve görmezlikten gelmeleri bir vefasızlık örneğidir.

Yetkilileri empati yapmaya çağırıyoruz.
 Bu kesimin içlerinde bulundukları nimet dolaysıyla emekli öğretmenlerin halleri ile halleneceklerini tasavvur etmek mümkün değildir. Kendilerini hiç değilse öğretmenler gününde empati yaparak onların ekonomik sıkıntılarını gidermeye ve yanlarında olduklarını göstermeye çağırıyoruz.

Öğretmenlere Ek Ödeme verilmelidir ve Ek ödemeler Emekliliğe yansıtılmalıdır.
Bu gün emeklilik yaşları geçmelerine ve iş heyecanını kaybetmelerine rağmen emekli olduklarında eğitim tazminatının, ek ders ücretinin ve aile yardımının maaşlarına yansıtılmamasından dolayı karşılaşacakları ekonomik sıkıntıyı göğüsleyememe korkusundan dolayı ne yazık ki on binlerce öğretmen emekli olmaktan kaçınmaktadır. Oysaki çalışan ve emekli olan öğretmenlere en azından EK Ödeme verilmiş olsa on binlerce öğretmen emekli olacak kadro açılmadığı için sıra bekleyen 250 bin civarındaki genç öğretmen adayı işe kavuşmuş olacaktır.

Hiçbir ekonomik kaygı öğretmenleri yokluğa terk etmenin mazereti sayılamaz.
Öğretmenler geleceğimize yön veren manevi mimarlarımızdır. Ülkemizde iyi ve kötü adına yapılan her şey onların eseridir. Görevleri kutsal sorumlulukları büyüktür. Geleceğimizin huzur ve refah içinde olması maddi ve manevi anlamda onlara vereceğimiz değerle orantılıdır. Onlara sahip çıkmak kendimize ve geleceğimize sahip çıkmaktır. Hiçbir ekonomik kaygı onları yokluğa terk etmenin mazereti sayılamaz.
 

Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere; Maliye Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanımızı öğretmenlerimize ve onların emeklilerine sahip çıkmaya davet ediyorum.
[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum