Emeklilerin zamlı ikramiye tutarları belli oldu!

Emeklilerin zamlı ikramiye tutarları belli oldu!

Emeklilerin zamlı bayram ikramiyeleri belli oldu! Erdoğan açıklamıştı; emeklilerin bayram ikramiyeleri de artacak. İşte detaylar...

Erdoğan açıklamıştı; emeklilerin bayram ikramiyeleri de artacak. İşte detaylar...

Erdoğan dün yaptığı konuşmada, "Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş ve bu uygulamayı hemen başlatmıştık.

TARİH BELLİ OLDU

Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceğiz." dedi.

EMEKLİLER DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ise şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, bayram ikramiyelerine enflasyon oranında artış yapılacağı yönündeki açıklaması milyonlarca emekliyi mutlu etti. Ramazan ayı ve bayram öncesi güzel bir haber almış olduk.

Gerçekten giderek eriyen ve alım gücünü yitiren ikramiyelerimiz için bu düzenleme gerekiyordu. Sesimize kulak verdiği ve bizleri unutmadığı için bütün emekliler adına Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum."

NASIL DEĞİŞECEK?

Sabah'tan Faruk Erdem'in yazısına göre ikramiye tutarı ocak ve temmuz aylarında bir önceki 6 aylık enflasyon oranında artacak. Ocakta bir önceki 6 aylık enflasyon yüzde 8.36 olarak gerçekleşmişti.

Buna göre; ikramiye bin liradan bin 83 lira 60 kuruşa çıkacak. Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak emeklileri bin 83 lira ödenecek.

Temmuzda da bir önceki 6 aylık enflasyon oranında artış yapılarak Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek. İkramiye artışından sadece emekliler değil, kapsamdaki dul ve yetimler de yararlanacak.

İŞTE OLASI YENİ ZAM İKRAMİYELERİ:

İkramiye Mevcut % 8.36 zamlı

Emekli 1.000 TL 1.083,60 TL

Ölüm aylığı (% 75) 750 TL 812,70 TL

Ölüm aylığı (% 50) 500 TL 541,80 TL

Ölüm aylığı (% 25) 250 TL 270,90 TL

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.