En düşük emekli aylığı 3 bin TL olacak!

En düşük emekli aylığı 3 bin TL olacak!

TBMM'ye sunulan teklif ile en düşük emekli aylığı 3 bin TL'ye yükseltiliyor...

AK Parti milletvekili Orhan Yeğin ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan 57 maddelik kanun teklifi ile öğretmen, polis, sağlık çalışanları, uzman çavuş ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600’e çıkartılacak.

Yardımcı hizmetler sınıfına dahil kadrolarda çalışanlar dahil olmak üzere tüm kamu görevlilerinin ek göstergeleri 600 puan artırılacak.

Lise ve denge öğrenime sahip polis memurlarından makam tazminatı olmayanlara her ay 1200 lira tutarında ilave ödeme yapılacak. Ek gösterge artışları 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren emekli aylıklarına yansıtılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 3 BİN TL

Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 2 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı, 3 bin liraya yükseltilecek.

Teklif ile geçen yıl 1500 lira, bu yıl ise 2 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığı 3 bin liraya çıkartılacak.

Bu düzenlemeyle, temmuz ayında enflasyon farkı ile artırıldıktan sonra normal emekli aylığı 3 bin liranın altında kalan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıkları hazinece 3 bin liraya tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.