En güzel Öğretmenler Günü Mesajları 24 Kasım

En güzel Öğretmenler Günü Mesajları 24 Kasım

24 Kasım Öğretmenler Günü için en güzel mesajlar sitemizde. Öğrencilerin öğretmenler günü için aradıkları mesajlar, şiirler ve hediye fikirleri

24 Kasım Öğretmenler Günü için en güzel mesajlar sitemizde. Öğrencilerin öğretmenler günü için aradıkları mesajlar, şiirler ve hediye fikirleri. Öğretmenler Gününe sadece bir gün kaldı. İşte Öğretmenler Günü ile ilgili en güzel mesajlar. Öğretmenler Günü için en güzel şiirleri sizler için derledik. 2014 yılının Öğretmenler Günü'ne sayılı günler kaldı. Hem öğretmenleri hem de öğrencileri tatlı bir heyecan sardı. Öğrenciler anne ve babalarından sonra kendileri için en önemli insanın bu özel gününü en güzel şekilde kutlamak için hazırlık yaparken, öğretmenler ise yetiştirdikleri öğrenciler tarafından hatırlanmanın mutluluğunu yaşayacak. Öğretmenler Günü için en güzel mesajlar, sözler ve şiirler haberimizde.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜN TARİHÇESİ

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”'nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”'ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Gününün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.

24 Kasım Öğretmenler Günü İçin Hediye Fikirleri

Kişiye Özel Kalemler: Çok klasik gelebilir ancak, tüm öğretmenler gününde akla gelen ilk hediye seçeneği kalemler. Üzerine öğretmeninizin ismini ve soy ismini yazdırarak hazırlatabieceğiniz, çok anlamlı ve çok güzel hediye seçeneklerinden biri.

Çiçek: Bayan bir sınıf öğretmeniniz varsa, çiçekten daha iyi bir öğretmenler günü hediyesi düşünülemez:) Üzerine Öğretmeninize olan sevginizi anlatan bir de sevimli bir not eklediğinizde harika bir seçim olacaktır.

Erkek cüzdan modelleri: Erkek öğretmeninize uzun yıllar kullanabileceği ve her kullanışında sizi hatıltabailecek en ideal Öğretmenler günü hediyesi cüzdan!

Taşınabilir USB Bellek: Teknoloji çağında olduğumuza göre, öğretmenler günü için en güzel hediye alternatiflerinden bir diğeri de Taşınabilir Flash USB Bellek. 2-4-8 GB veri depolama kapasitesi olan modellerden bütçenize en uygun olanını seçebilirsiniz.

Yılın En iyi Öğretmeni Oscar Ödülü. Hadi biraz öğretmeninizi gururlandıralım. Başarılı ve gözünüzde en iyi öğretmen sıfatını hak eden öğretmeninize anlamlı bir armağan vermek isterseniz Oscar Heykelciği yine ideal bir seçim! Orijinal altın sarısı rengindeki Oscar Ödülü, en iyi öğretmenler günü hediyelerinden biri!

Çikolata: Çikolatasız bir hayat düşünülebilir mi?:) Çikolatayı seven bir öğretmeniniz varsa, Öğretmenler günü için hediyeniz şimdiden hazır demektir:) O'na kaliteli markalardan güzel bir çikolata hediyesi hazırlatabilirsiniz

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI 

Başöğretmen Atatürk -24 Kasım Öğretmenler Gününe atfen- Kutlu olsun büyük gün, sevgili öğretmenim, Mutlu olsun bu düğün, bilgili eğitmenim.... Baş Öğretmen ATATÜRK, öğrencisi bizleriz, Şaşmayız yolumuzdan, hep ATAyı izleriz... İlim irfan yolunun, anahtarı sizdedir, Baş Öğretmen istedi, icraatı bizdedir... Açtığı bilgi yolu, AYDINLIĞA UZANIR, Bilgiyle kucaklaşan, kaybetmez hep kazanır... Uygarlığa koşmanın, tek yolu okumaktır, İlim irfan yolunda, bir kilim dokumaktır.... Gidilen bu güzel yol, İrem Bağı sayılır, Cehalet kaçar gider, mis kokular yayılır... Bugün 24 Kasım, öğretmenim günündür, Kutlu olsun büyük gün, bu senin düğünündür... Kutlu olsun düğünün, sevgili öğretmenim, Beni sen yetiştirdin, bilgili eğitmenim...

Benim Öğretmenim.. seni severek başladık adını gönüllere yazdık ikinci annem oldun benim benim öğretmenim,canım öğretmenim ** geçtinmi tahta başına aldınmı tebeşiri eline bize bilgi verdiğinde benim öğretmenim,canım öğretmenim ** bana ve arkadaşlarıma ışık tuttun öğretmenim karanlık günlerde yanımda benim öğretmenim,canım öğretmenim ** bu güne kadar yaptıklarınla üzülsekte,ağlasakta örnek oldun sen bize benim öğretmenim,canım öğretmenim ** sayende bir yerlere geldik okuyup çalışıp öğrettik teşekkürler yetmez ama benim öğretmenim,canım öğretmenim !

Biricik Öğretmenim Adın bize kılavuz, yolun yolumuz oldu Sözlerin ve yaşamın bize kol kanat oldu Seninle atan kalpler şimdi gerçeği buldu Başımızın tacısın biricik öğretmenim. Bir mum gibi eridin ama yaktın bizleri Vatansever gençlerle doldurdun dehlizleri Bize çizdiğin yolda Ata'mızın izleri Asla silinmeyecek biricik öğretmenim. Bilgilerle dolusun sanki bir kitap gibi Söze senle başlarız tıpkı bir hitap gibi Sana karşı gelince düşeriz bitap gibi Rabb'im seni korusun biricik öğretmenim. Sınıf bir gül bahçesi siz de bahçıvanımız Bizi rengârenk yapan verimli toprağımız Mevsim inat etse de kurusa yaprağımız Yağmur olup yağarsın biricik öğretmenim.


Herşeyimizdiniz Öğretmenim Öğrettikçe mutlu olandın Hep aydınlıktı senin yüzün Öğrendiğimizde sevinen Herşeyimizdiniz öğretmenim Öğretmenim benim herşeyim Özlenen tek gerçeğim En mutlu günümde benim Herşeyimizdiniz öğretmenim Herşeyinizle annem oldunuz Üzülünce hemen koştunuz Dünyalardanda değerliydiniz Herşeyimizdiniz öğretmenim Sen beni eğitensin Bu günlere getirensin Okuma yazmayı öğretensin Herşeyimizdiniz öğretmenim


Ögretmen, Dogan Gunese Benzer. Etrafini Aydinlatarak Karanliklara Meydan Okur. 
Bir Ulusun Cagdas Ulkeler Duzeyine Erisebilmesi; Egitim Ve Ogretimin Kaliteli Ve Bilimsel Yontemlerle Yurutulmesi Ile Ancak Mumkun Olabilir. ögretmenler Gunun Kutlu Olsun 


Dunyanin En Degerli Varliklari Olan Siz Ogretmenler! Bugun, Turk Ogretmeninin Seref Gunudur. Ona Olan Saygiyi Yenileme, Onun Yuceligini Anma Gunudur. Boyle Anlamli Bir Gunde Hepinizi Sevgiyle, Candan Kutluyoruz 


Çocuklarimizin Yetismesinde Buyuk Rol Oynayan, Her Turlu Fedakârligi Gosteren Sizlere Cok Borcluyuz. Oğretmenler Gununuz Kutlu Olsun 


Siz Ogretmenler “sevgi Elcileri” Siniz. Sinifta Yasama Sevinci, Toplumda Huzur, Ulkede Baris, Meslektaslari Arasinda Demokratligin Simgesisiniz. 


Siz Kara Goklerin Yildizlari, Isitin Yurdumuzu Sabaha Kadar! Ama Duse Kalka, Ama Yigit, Ama Umutlu… Alin Benim Gonlumden De O Kadar. Ve Onlar, Yildizlar Gibi Gozleri Isil Isil Yananlar! Oyuncak Icin Degil, Kagit Kalem, Kitap Icin Aglayanlar. Cahit Kulebi 


Ögretmen, Bir Bahcivandir. En Guzel Gulleri O Yetistirir. Hic Yorulmadan, Bikmadan, Usanmadan Bahcesindeki Gullere Su Verir Ve Onlarin Bakimini Titizlikle Yapar. 


Ögretmenler, Altin Kanatli Kelebeklerdir. çiceklerin Arasindan Hic Yorulmadan, Devamli Ucarlar. çiceklerine Toz Kondurmamaya Calisirlar. 


Ögretmen, Ogrencilerinin Uzerine Titreyendir. Gomlegimizin Dugmesi Acilinca Eliyle Kapatan, Alnimiz Terleyince Mendiliyle Kurulayan, Ayagimiza Tas Dokunsa Bizden Once Uzulendir. 


Okulun Verecegi Ilim Ve Fen Sayesindedir Ki, Turk Milleti, Turk Sanati, Ekonomisi, Turk Siir Ve Edebiyati Butun Guzellikleri Ile Gelisir. Atatürk 


Milletleri Kurtaranlar; Yalniz Ve Ancak Ogretmenlerdir. ögretmenden, Egiticiden Yoksun Bir Millet; Henuz Millet Adini Almak Kabiliyetini Kazanmamistir. Ataturk 


MILLETLERI KURTARANLAR; YALNIZ VE ANCAK OGRETMENLERDIR. ÖGRETMENDEN, EGITICIDEN YOKSUN BIR MILLET; HENUZ MILLET ADINI ALMAK KABILIYETINI KAZANMAMISTIR. ATATURK 


OKULUN VERECEGI ILIM VE FEN SAYESINDEDIR KI, TURK MILLETI, TURK SANATI, EKONOMISI, TURK SIIR VE EDEBIYATI BUTUN GUZELLIKLERI ILE GELISIR. ATATURK 


ÖGRETMEN, OGRENCILERININ UZERINE TITREYENDIR. GOMLEGIMIZIN DUGMESI ACILINCA ELIYLE KAPATAN, ALNIMIZ TERLEYINCE MENDILIYLE KURULAYAN, AYAGIMIZA TAS DOKUNSA BIZDEN ONCE UZULENDIR. 

NABİ AVCI'DAN ÖĞRETMENLERE MESAJ 
Bakan Avcı, yaklaşık 1,5 dakika süren görüntülü Öğretmenler Günü mesajına "Sevgili öğretmenlerim" diyerek başladı.
Atatürk'ün 24 Kasım 1928'de "başöğretmen" sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününün her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlandığını ifade eden Avcı, bütün öğretmenlerin bu anlamlı gününü gönülden kutladığını belirtti.
Öğretmenliğin bir ömür boyu sürdüğünün altını çizen Avcı, görünüşte emekli olan öğretmenlere de sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllar diledi.

Hayatını kaybeden bütün öğretmenlere de rahmet dileyen Avcı, mesajına şunları kaydetti:
"Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz. Sevgili öğretmenlerim, sizlerin de yakinen müşahede ettiğiniz gibi, şu son yıllarda, eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, milletçe hepimizi gururlandıran çok önemli gelişmeler kaydettik. Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi, hiçbir başarıyı yeterli göremeyiz. Bu yüzden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize durmadan, yorulmadan çok daha iyi imkanlar sağlamanın gayreti içerisinde olacağız. Bu vesileyle tekrar 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, gözlerinizden öpüyorum."
Bakan Avcı'nın mesajı, Bakanlığın internet sayfasında intro olarak yer alacak ve televizyonlarda Öğretmenler Gününde yayımlanacak.
TOBB Başkanı'ndan Öğretmenler Günü mesajı 
Hisarcıklıoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bir ülkenin geleceğe yönelik hedeflerinin ancak öğretmenler sayesinde hayat bulabileceğini ifade etti.
Yarınları, bugünün çocukları ve gençlerinin yöneteceğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
"Türk iş dünyası olarak, geleceğimizin resmini de onları yetiştiren öğretmenlerimizin çizeceğine inanıyoruz. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, büyük fedakarlıklar gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Her insanın ortak kanaatidir ki toplumların en özverili, en saygıdeğer mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, geleceğimizin sahibi çocuklarımızın ışığıdır, güneşidir.
Ulu önder Atatürk'ün de belirttiği gibi toplumun düşmanı olan cehaleti ancak öğretmenler yok eder. Onun için geçmişi öğreten öğretmenlerimiz, geleceğimizin de asıl kurucuları konumundadır. Bizler iş adamı olarak, yatırımlar yaparız ve tabii ki her yatırımda kaybetme riskini de taşırız. Ancak hayatta kesinlikle kaybedilmeyen eğitime olan yatırımdır. Bu alanda attığımız hiçbir adımdan kaybetmeyiz."
Bu anlayışla, 2004-2005 döneminde eğitim öğretime başlayan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesini kurduklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, geleceğin liderlerini, yöneticilerini, topluma yön verecek isimleri yetiştirmenin derdine düştüklerini ifade etti.
Bu çabaların sonuç verdiğini ve üniversiteden mezun olanların, kendilerini gururlandıran başarılara imza attıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Değerli öğretmenlerimizin başarılarıyla gururlanıyoruz, onlar da yetiştirdikleri gençlerin başarılarıyla övünç duymaktalar. Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 'Öğretmenler Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmen unvanını almasının yıl dönümünü bir kez daha büyük bir coşku ile kutluyoruz. Atatürk, 'Öğretmenler sizin başarınız, Cumhuriyet'in başarısı olacaktır' sözleri ile öğretmenliğin ne kadar büyük sorumluluk isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekerken, öğretmenlerimizin Cumhuriyet'in ilerleyişi için en itici unsur olduğunu da ifade etmiştir. Bu sebeple öğretmenlerimiz, Yeni Türkiye'nin başarıya ulaşması için en önemli unsur olarak, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın baş yol göstericileridir. Öğretmenlik bu onurlu görevi ile sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu son derece saygın ve kutsal bir meslektir. İnsanı işleyerek, ona şekil vererek, hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, dünyanın var oluşunun her döneminde gelişimin ve ilerlemenin anahtarı olacaklardır. Fedakar öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada özgür, güçlü ve saygın bir medeniyet olarak sonsuza kadar var olacağımıza dair en ufak bir endişemiz yoktur. Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü kutluyor ve onları selamlıyorum" dedi.
"TÜRKİYE'DE ÖĞRETMENLER, DİĞER ÜLKELERDEKİ MESLEKTAŞLARINA GÖRE DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR AMA DAHA AZ ÜCRET ALIYOR"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Ağbaba, mesajında eğitim sisteminin sıkıntılarına değinerek, AK Parti Hükümeti'nin eğitim politikasının çöktüğünü savundu.
Ağbaba, açıklamasında şunları ifade etti: "AK Parti'nin 12 yıldır uyguladığı eğitim politikaları sürekli sermayeden yana. Bu politikalar sonucu eğitim sistemi her geçen gün bilimsellikten, çağdaşlıktan uzaklaşıp ticarileşen bir hal almaktadır. 4+4+4 ucube yasası ile eğitim sistemi, sistem olmaktan çıkarılmış, binlerce öğretmen norm fazlası hala getirilmiş, sınıf mevcutları kalabalıklaşmıştır. Dindar nesil yetiştirme arzusuyla her mahalleye imam hatip okulu açmak, binlerce öğrenciyi zorla bu okullara kaydettirmek zaten üst düzeyde olan sorunların çok daha fazla artmasına sebep olmaktadır. AK Parti Hükümeti yetkilileri tarafından sıklıkla az çalışıp çok ücret aldıkları iddia edilen eğitim emekçileri OECD ülkeleriyle kıyaslandığında en düşük ücreti almaktadır. Türkiye'de öğretmenler diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha çok çalışmakta, ancak bu çalışmaları karşılığında daha az ücret almaktadır. Öğretmenlik toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları açısından diğer ülkelerle kıyaslandığında çok gerilere düşmektedir. AK Parti ile birlikte nitelikli öğretmen yetiştirme politikaları terk edilerek, 300 bini aşkın atanmayan öğretmen atanmayı beklemektedir. Eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma yöntemleri her alana yayılması kaygı. 7 bin müdürün aynı anda görevlerine son verildiği, okul yöneticilerinin AK Parti'li olup olmadıklarına bakılarak, subjektif kriterlerle belirlendiği, yandaş sendikanın referansıyla listelerin hazırlandığı, mezhepsel ve etnik kimlik ayrışmasının doruğa çıktığı bir Türkiye'nin eğitimde ilerlemesini beklemek gerçekçi değildir. Bu şartlar altında elbette 24 Kasım'ı bir bayram olarak kutlamaktan ziyade Türkiye'deki eğitim sisteminin ve eğitim emekçilerinin sorunlarının dile getirildiği ve bu sorunların çözümü için girişimlerde bulunulduğu gün olarak değerlendirmek gerekmektedir. Özlemini duyduğumuz çağdaş Türkiye'nin oluşmasına ışık tutan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."
"ÖĞRETMENLİK, KUTSAL BİR MESLEKTİR"
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Öğretmenlik mesleği; emek, özveri, hoşgörü ve sabır isteyen bir meslektir” dedi.
Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Öğretmenlik mesleği kutsal bir görev olmakla birlikte, aynı zamanda emek, özveri, hoşgörü ve sabır isteyen bir meslektir. Böyle bir mesleğin neferleri, Türkiye'nin geleceğini şekillendirmede önemli roller üstlenmektedir. Kalkınmış ülkelerin temelinde eğitim yatmaktadır. Ülkemizin de kalkınması, çağdaş ve modern ülkeler arasında yer alması için güçlü bir eğitim ordusuna ihtiyaç vardır. Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne bütün imkansızlıklara rağmen Türkiye'yi bu günlere taşıyan öğretmenlerimiz, yarınlarımızın mimarıdır. Hz. Ali; 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözüyle eğitimin ve öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiştir. Yine Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' ifadesiyle öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olmaktan öte üstlendiği sorumluluğa dikkat çekmektedir. Eğitim ordumuzun dün olduğu gibi bugün de önemli sorunları vardır. Onlar, bugüne kadar sorunlarından ziyade sorumluluklarını ön plana çıkartarak, kalkınmış, çağdaş ve modern bir Türkiye için fedakarca çalıştılar. Ben de bir eğitimci olarak ve bir eğitimci olmaktan büyük bir onur duyarak, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş, şehit olmuş, bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet dilerken, görevi başında olan öğretmenlerimize de sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür dileyerek, öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.