En ucuz en uygun konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi veren bankalar

En ucuz en uygun konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi veren bankalar

Bankalar konut ve taşıt kredi faiz oranlarını düşürmeye devam ediyor. Kamu bankalarından sonra özel bankalarda indirime gidiyor. 0.99 konut kredisi kampanyası vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördü.

Bankalar konut ve taşıt kredi faiz oranlarını düşürmeye devam ediyor. Kamu bankalarından sonra özel bankalarda indirime gidiyor. 0.99 konut kredisi kampanyası vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördü. Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir. İşte kredi faiz indirimi sonrası bankaların güncel kredi faiz oranları ile en uygun kredi veren ilk 11 banka listesi!.

QNB Finansbank güncel kredi faiz oranları listesi

İhtiyaç kredisi: 1.49

Konut kredisi: 1.87

Taşıt kredisi: 2.14

.

Ziraat Bankası güncel kredi faiz oranları listesi

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı 0.99

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 1.49

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı 1.43

.

Halkbank Güncel güncel kredi faiz oranları listesi

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı 0.99

Halkbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 1.59

Halkbank Taşıt Kredisi Faiz Oranı 1.50

.

Vakıfbank güncel kredi faiz oranları listesi

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı 0.99

Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 1.59

Vakıfbank Taşıt Kredisi Faiz Oranı 1.59

.

Ziraat Katılım Bankası güncel kredi faiz oranları listesi

Ziraat Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı 0.99

Ziraat Katılım Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 1.59

Ziraat Katılım Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı 1.45

.

Vakıf Katılım Bankası güncel kredi faiz oranları listesi

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı 0.99

Vakıf Katılım Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 1.75

Vakıf Katılım Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı 1.49

.

Akbank güncel kredi faiz oranları listesi

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı 1.39

Akbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 1.87

Akbank Taşıt Kredisi Faiz Oranı 1.75

.

Garanti Bankası güncel kredi faiz oranları listesi

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı 1.41

Garanti Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 1.94

Garanti Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı 1.74

.

ICBC Bank güncel kredi faiz oranları listesi

ICBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı 1.43

ICBC Bank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 1.56

ICBC Bank Taşıt Kredisi Faiz Oranı 1.57

.

ING Bank güncel kredi faiz oranları listesi

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı 1.39

INIG Bank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 1.49

ING Bank Taşıt Kredisi Faiz Oranı 1.55

.

Yapı Kredi Bankası güncel kredi faiz oranları listesi

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı 1.49

Yapı Kredi Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı 1.78

Yapı Kredi Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı 1.77

.EV KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

Yeterli bulunmanız durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin verir. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabilmektedir..

Ardından banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile beraber konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilerek satış yapılır. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanmaya devam eder..

EV KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.

KONUT KREDİSİ ALANİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

.KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor. Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Takvim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.