Enflasyon rakamları sonrası dolar yükselişe geçti

Enflasyon rakamları sonrası dolar yükselişe geçti

Enflasyon rakamları sonrası dolar yükselişe geçti

Haftanın son gününe dalgalanmayla başlayan döviz kuru TÜİK'in açıkladığı kasım ayı enflasyon rakamlarının ardından yükselişe geçti. Güne 13,61 seviyesinden başlayan dolar an itibarıyla 13,75'e çıktı. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, dün yatırımcılarla ve ekonomistlerle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında ufak bir indirim payımız daha bulunuyor diyerek aralık ayında indirimi işaret etmişti.

Yurt içinde piyasaların merakla beklediği kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye'de kasım ayı enflasyonunu TÜİK yüzde 3,51, ENAGrup ise yüzde 9,91 olarak açıkladı. TÜİK'in verilerine göre yıllık bazda yüzde 21,31 olarak gerçekleşen enflasyonda böylece Kasım 2018'den bu yana en yüksek seviye kaydedildi.

Öte yandan enflasyon ekim ayında aylık yüzde 2,39, yıllık yüzde 19,89 olarak açıklanmıştı.

Kasım ayı enflasyon rakamları son 3 yılın zirvesine ulaşırken, açıklanan rakamlar sonrası döviz kuru tekrar yukarı yönlü harekete geçti. Çarşamba günü 13,95'lik tarihi zirveyi gören dolar/TL kasım ayı enflasyon verisi öncesinde güne 13,61 seviyesinden başlarken, Euro/TL ise 15,38'den işlem görüyordu.


TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları sonrası dolar/TL 13,75'i, Euro/TL ise 15,55'i aştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.