EPDK'dan elektrik ücretlerine ilişkin açıklama!

EPDK'dan elektrik ücretlerine ilişkin açıklama!

EPDK: Tüketicilere elektriği dağıtım şirketi değil tedarik şirketleri satar, tarifeyi EPDK belirler

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada, "Tüketicilere elektriği dağıtım şirketi değil tedarik şirketleri satar. Tarifeyi de EPDK belirler" denildi.

Açıklamada, dağıtım şirketinin ve görevli tedarik şirketinin (GTŞ) iki farklı tüzel kişilik olduğu hatırlatılarak, "Dağıtım şirketi elektrik satışı yapmaz. 'Kargo işi' yani taşımacılık ile görevlidir. Dağıtım şirketleri, dağıtım şebekesini işletmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak, arıza bakım ve onarım yapmak, bağlantı taleplerini karşılamak, gerekli şebeke yatırımlarını gerçekleştirmek ve tüm sistem kullanıcılarına ayrım gözetmeyen elektrik dağıtım ve bağlantı hizmetleri sunmakla görevlidir. Dolayısıyla dağıtım şirketi elektrik satışı yapmamaktadır" denildi.

Tüketicilere elektriği dağıtım şirketlerinin değil, GTŞ'lerin sattığı bilgisi verilen açıklamada, "Bu şirketlerin tarifeleri EPDK tarafından belirlenir. Bu tarifeler dışında şirketler kendi inisiyatifleri ile faturalarda oynama ya da zam yapamazlar" değerlendirmesi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.