Erdoğan: ABD kiminle dans ettiğinin farkında değil

Erdoğan: ABD kiminle dans ettiğinin farkında değil

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Miting Alanı’nda gerçekleştirilen AK Parti Malatya 7. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'nın yiğit insanlarının Türkiye'nin her mücadelesinde ilk safta yer aldığını dile getirerek, AK Parti'nin 19 yıllık geçmişinde Malatya'nın daima en önde olduğunu söyledi.

Malatya ve Elazığ'da meydana gelen depremleri hatırlatarak, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin hemen ardından yaraları sarmak için harekete geçtiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da bin 555 tanesi ahırlı köy evi olmak üzere toplam 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladıklarını, bugün Pötürge'de 208, Kale'de 238 konut olmak üzere, 446 konutun vatandaşa teslim edileceğini söyledi.

“KENDİ TOPRAKLARINI SAVUNAN AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDA YER ALDIĞIMIZ İÇİN SUÇLANDIK”

Fırat'ın doğusunda bir terör devleti kurma hazırlığı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da ülkenin meşru yönetiminin yanında yer aldıkları için destek beklerken Türkiye'nin iftiralar ve ithamlarla bölgeden dışlanmaya çalışıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oradaki kardeşlerimizin ve meşru hükûmetin daveti ile Libya'dayız. Suriye'de Suriye halkının daveti ile oradayız. İlla zalim Esed'in davetini beklememize gerek yok. Zalim Esed işine gelenleri davet edebilir ama biz orada o mazlum milletin davetiyle varız” diye konuştu.

Doğu Akdeniz'de haksızlığa ve hukuksuzluğa, açıkça ortada olan girişimlere karşı hamleler geliştirirken tehdit derecesine varan engelleme çabalarına maruz kaldıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Kafkasya'da kendi topraklarını savunan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer aldığımız için suçlandık. İşte şimdi duyuruyorum. Bazı Amerikalılar çıkıyor, İlham kardeşimi arıyor ve diyor ki 'Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz. Erdoğan var, Türkiye var. Biz Türkiye'de yeri gelirse yaptırım uygularız.' Ya sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin ya. Yaptırımın neyse geç kalma yap. F-35 için adım attık, paramızı ödedik, vermediniz. Vermiyorsunuz ve bizi tehdit ettiniz. 'S-400'leri Rusya'ya geri gönderin' dediniz. Biz kabile devleti değiliz. Biz Türkiye'yiz Türkiye.”

“TEK GAYEMİZ İNANCIMIZIN VE TARİHİMİZİN BİZE YÜKLEDİĞİ SORUMLULUKLARI HAKKIYLA YERİNE GETİRMEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığını ifşa ettikleri için hedef hâline getirildiklerini, daha önce Balkanlar'dan Güney Asya'ya kadar dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında yer aldıklarında da benzer saldırılara uğradıklarını söyledi.

Zenginliğini sömürgeciliğine, güvenliğini katliamlarla dolu tarihine, huzurunu sadece kendi çıkarları için kullandığı demokrasi ve özgürlük söylemine borçlu olanların Türkiye'nin onurlu duruşundan memnun kalmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bizim de onları memnun etmek gibi amacımız zaten yoktu. Bizim tek gayemiz inancımızın ve tarihimizin bize yüklediği sorumlulukları hakkıyla yerine getirmektir. Hamdolsun bugüne kadar, terörle mücadeleden sınır ötesi harekâtlarımıza kadar hiçbir konuda milletimizin başını yere eğdirecek bir yanlışımız olmadı, evvel Allah da olmayacak. Bugün Türkiye, dünyanın her yerindeki toplumların gönüllerinde, mazlumların hamisi, hakkın ve adaletin savunucusu olarak taht kurmuştur. İnşallah bundan sonra da sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunun yolu da kendimiz ve tüm dostlarımız için her alanda gelişmemizden, büyümemizden, güçlenmemizden geçiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.