Erdoğan idam cezası için noktayı koydu!

Erdoğan idam cezası için noktayı koydu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da toplu açılış ve temel atma töreninde halka hitap etti.

Konya'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz sonrası FETÖ içindekilerden çok azının pişman olduğunu belirterek bu konuda yeni uygulamalar getirileceğini açıkladı.  İdam cezası taleplerine de değinen Erdoğan,  "Şimdi idam diyorlar bu haklı bir taleptir. Batı ne derse desin beni ilgilendirmiyor. Ben milletime bakarım. Bunun kararını parlamento verir. Benim milletim parlementoya çağrısını yapıyor idam diyor. Bana gelirse ben onaylarım. Ben 241 şehidimizi, bu katilleri unutamam bedelini unutmamam.Bu konuda batı konuşamaz." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Konya hep bizimle oldu, biz de hep Konya ile beraber olduk. Bugüne kadar 30 kez Konya'yı ziyaret ettim. Konya 15 Temmuz'da ahde vefasını, hakkın yanındaki sağlam duruşunu bir kez daha gösterdi.Toplu açılış törenleri bizim hizmet anlayışımızın alameti farikası haine geldi. Bu laf değil yürek işidir. Bu icraat ister.

15 TEMMUZ'UN GALİBİ BU MİLLET

15 Temmuz niye oldu? 15 Temmuz işte bu hizmetleri hazmedemeyenlerin operasyonudur. 15 Temmuz Türkiye'yi bir vagon olarak görmek ve göstermek isteyenlerin operasyonudur. Ne ile vurdular benim kardeşlerimi? Bizim uçaklarımızla, bizim silahlarımızla. 241 şehidimiz var. 2194 gazimiz var. O akşam o bombaları yağdıranlar zannettiler ki güçlüler, F-16'lar güçlü, tanklar toplar silahlar güçlü. Bilmiyorlardı ki yer yüzündeki güç Allah'ın halifesi olan insandadır. yeter ki o insanlar şahadet makamında yürüsün. Biz milletimizle iftihar ediyoruz, gurur duyuyoruz. 15 Temmuz'un galibi bu aziz millettir.

LİDER TAŞIN ARDINA SAKLANIRSA...

Şimdi konuşuyorlar, neymiş 3. darbe gelecekmiş. Bir tane ukala kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor.  Ne diyor şair, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. 15 Temmuz bunun en güzel ifadesi oldu. Birileri başka şeyler söyledi neymiş Almanya'ya iltica. Bilmiyorlar ki biz terbiyemizi alırken şöyle aldık, eğer lider taşın altına saklanırsa, millet dağın ardına saklanır. 

BU ÜLKENİN GÜVENLİK GÜCÜNÜ HERKES BİLECEK

2002 yılından bu yana Türkiye'nin yaşadığı badireleri şöyle bir gözden geçirelim. Bismillah deyip göreve başladık. Irak krizi ile başlayan, danıştay krizi ile devam eden süreçleri dönemin cumhurbaşkanının çıkardığı zorluklara rağmen devam ettik. Davos'u hatırlarsınız, Mavi Marmara'nın saldırıya uğraması. 7 Şubat MİT krizi ile artık varlığı iyice hissedilen bir kuşatma ile çok ciddi mücadele başlattık. Çok dile getirmiyorduk ama çok ciddi bir mücadele veriyorduk.2013 yılında ilk önce Gezi, sonra 17-25 Aralık girişimleri ile her şey biraz daha yerine oturdu.Bölücü örgütün hiç bir izahı olmayan şekilde ülkemize nasıl saldırdığını unutmadık. DAEŞ'te bu kervana katıldı. Gaziantep'te 14 yaşında bir yavruya Messi forması giydirip üzerine canlı bombayı bağladılar. 56 kardeşimizi şehit ettiler.O güne kadar sustuk ama artık sondu. Cerablus'a girdik.  Bu milletin güvenlik güçlerini herkes bilecek.

DAEŞ'İ YENEMİYORSAK BU İŞİ BIRAKALIM

Koalisyon güçleri neden PYD ve YPG ile hareket ediyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Şuanda teröristleri eğitenleri anlamakta zorlanıyoruz. Koalisyon güçlerinin içinde yer alanlar siz DAEŞ'le mücadeleyi YPG ve PYD ile değil 63 ülke ile halledin. Eğer 63 ülke DAEŞ'i halledemiyorsa biz yöneticiler olarak görevi bırakalım.Burada bir tuzak var, tuzak başka. Oyun bizim üzerimizde oynanıyor. Kusura bakmasınlar biz bu oyuna ne Suriye'de ne de Irak'ta izin vermeyeceğiz.

YAZIKLAR OLSUN

Ne diyorlar terör örgütlerine  yardıma devam edeceğiz.(Hillary Clinton) Yazıklar olsun. Senin NATO'daki ortağın YPG mi PYD mi? Eğer bizsek adımı bizle atacaksın. Biz bu işi bitiririz.

YENİ UYGULAMALAR GELİYOR, BİR KAÇ HAFTA İÇİNDE GÖRÜRSÜNÜZ

Bu yapının içinde olanlardan 15 Temmuz'dan sonra gerçek anlamda pişmanlık duyan çok az kişinin olduğunu görüyorum. İnlerine gireceğiz dedik, girdik. Ama bitmedi. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. Birkaç hafta içinde göreceksiniz.

İDAM DÜZENLEMESİ HAKLI BİR TALEP, BATI KARIŞAMAZ

Şimdi idam diyorlar bu haklı bir taleptir. Batı ne derse desin beni ilgilendirmiyor. Ben milletime bakarım. Bunun kararını parlamento verir. Benim milletim parlementoya çağrısını yapıyor idam diyor. Bana gelirse ben onaylarım. Ben 241 şehidimizi, bu katilleri unutamam bedelini unutmamam.Bu konuda batı konuşamaz. Kimse mağdur edebiyatı yapmasın  asıl mağdur şehit ve gazilerimizin yakınlarıdır.

HAYATI ZEHİR EDERİZ

15 Temmuz gibi bir ihanetin karşısında yapılabileceklerin asgarisi yapılıyor şu an. Türkiye adalet terazisini gözeten bir ülkedir. Bu kardeşinizi öldürmeye gelenleri öldürmüyor, onu yakalayıp adalete teslim ediyor. Mağduriyet edebiyatıyla 15 Temmuz'un hesabının sorulmasının önüne geçmeye çalışan varsa beyhude uğraşıyorlar. Darbe başarılı olsaydı FETÖ mensuplarının bize ve milletimize neler yapabileceklerini çok iyi biliyoruz. Muhtemelen Suriye gibi, Irak gibi bir ülke haline gelmiş olacaktık. Türkiye'yi böyle bir uçuruma sürüklemek isteyenler tutuklanmış, finans kaynaklarına el konmuş çok mu? Bu vatanda kimse operasyon yapamaz, kendilerine hayatı zehir ederiz.

İBADİ TEKLİFİ KENDİSİ YAPTI

Bazıları Başika'dan çekilin diyor. Başika'ya bizi davet eden sizsiniz. Kusura bakma, orada benim soydaşlarım var. Bize yardımcı olun diyorlar. Sayın Davutoğlu az önce açıkladı. Sayın İbadi bize geldiği zaman bu daveti bizzat kendisi yaptı. Biz koalisyon güçleri içinde yer almakta kararlıyız. Koalisyon Türkiye'yi istemezse, B planı devreye girer, olmadı C planı devreye girer. Türkiye bir kabile devleti değildir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Fiili bir durum ile karşı karşıyayız. Bu durumun zemini 20017 anayasa değişikliği ile oluştu. Şimdi milletim başkanlık sistemi diyor. Milletim diyor.Ben de diyorum ki parlamentodaki siyasi partilerimize egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi gelin milletime götürelim. Millet olur diyorsa hayırlı olsun diyelim ve başkanlık sistemine geçelim.Sorun şahsımdan değil şahsımın yönetim anlayışından kaynaklanıyor.2007’den itibaren hukukun 2014’ten itibaren fiilen yaşanan durum sistemin restorasyonunu zorunlu hale getiriyor. Türkiye’nin yeni bir anayasa hak ettiğini söylüyoruz. Millet hazırsa sorun yok…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.