Erdoğan: İlkokullarda yeniden uzaktan eğitime geçilecek

Erdoğan: İlkokullarda yeniden uzaktan eğitime geçilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitimde sınav sürecinde olan 8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm sınıflar uzaktan eğitimi devam ettirecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası kamuoyunun merakla beklediği konularda açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

Milletimizin ve tüm İslam aleminin bugün ilk orucunu tuttuğumuz ve ilk iftarını yapacağımız Ramazan-ı şerifini tebrik ediyorum. Müslümanlar olarak bu ayın her gününü ibadet ve arınma dışında yardımlaşma fırsatına dönüştüreceğimize gönülden inanıyorum. Dünyanın neresinde bir kalbi buruk gözü yaşlı sıkıntı içinde bir masum bir mağdur varsa hepsinin de Ramazan ayı hürmetine refaha kurtulaşa kavuşması için dua ediyoruz.

Son Kabine toplantımızdan bu yana diğer çalışmalarımızın yanı sıra ülkemiz açısından önemli bir dizi uluslararası toplantılara katıldık. Türk Konseyi'ne katılmak isteyen çok sayıda ülke bulunuyor. Artık bu oluşumu uluslararası bir örgüt haline getirmemiz gerektiğini görüyoruz.

Türk Konseyi bünyesinde kurulan çok sayıda yapı ile üzerinde çalışılan vizyon belgesi, çok daha güçlü bir kurumsallaşma ihtiyacını ortaya koyuyor. Salgın şartlarının el vermesi halinde kasım ayında Türkiye'de ev sahipliği yapmayı planladığımız 8. Olağan Zirve'de bu doğrultuda somut adımları atacağız.

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz.

Aşı sırası gelenlerin bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vefat ve vaka sayılarını düşürmedeki etkisi rakamlarla tespit edilmiştir.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması sürerken hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saatleri 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir.

65 yaş üstü ve 20 yaş altının şehirlerarası seyahat sınırlamasını yeniden getiriyoruz. Kamuda esnek çalışma yeniden uygulanacak. Şartları uygun olan özel sektör firmaları da bu yönde teşvik edilecektir. Eğitimde sınav sürecinde olan 8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm sınıflar uzaktan eğitimi devam ettirecektir.

Lokanta ve benzer işletmeler Ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde gel al ve sipariş alarak hizmetlerine devam edeceklerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.