Erdoğan merak edilen soruyu cevapladı: Yangınlarda sabotaj var mı?

Erdoğan merak edilen soruyu cevapladı: Yangınlarda sabotaj var mı?

Başkan Erdoğan'dan, yangın felaketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sabotaj iddiaları, yangın söndürme çabalarının yanında aşısızlara kısıtlama ve ABD'nin Dedeağaç çıkarmasını değerlendirdi.

Başkan Erdoğan'dan cuma namazı sonrası, yangın felaketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

YANGINLARDA SABOTAJ İDDİASI

"Yangınlarla ilgili soruşturma yoğun bir şekilde devam ediyor. Yoğun çalışmalar devam ediyor. Sonuçları netleşince açıklayacağız. Sabotaj iddiası araştırılıyor. Boş verilip geçilecek şey değil çok değişik mekanlarda hemen hemen aynı zamanlarda süren bir yangın. Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerinde duruluyor.

THK İDDİALARI

THK'nin elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak falan yok.

SİYASET MALZEMESİ YAPTILAR!

Bu bir eğer milli bakış gerektiriyorsa eğer bu ülke olarak millet olarak birlikte karar vereceğimiz adım atacağımız bir konuysa buna herkesin aynı istikamete bakışı gerekir. Fakat bakıyoruz ki burada bile siyaset, spekülasyonla malesef siyasi partilerin yaklaşım tarzları üzüntü verici.

45 helikopterle ve bunlar fonksiyonel helikopterler, bunlarla çalışıyoruz. İnsansız hava araçlarımızla bölgelerin durumunu sürekli inceliyoruz. Bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıkmış vaziyette. Bu uçaklardan Rusya'dan ve Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. 1140 noktada orman yangınlarıyla şu anda mücadele devam ediliyor.

YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI

Bugün itibariyle uçak sayımız 5-6’ya çıkmış vaziyette. Ukrayna ve Rusya'dan geliyor, Az önce yaptığımız görüşmeler neticesinde Azerbaycan da bir amfibi uçağını gönderecek..28-30 Temmuz'da 71 orman yangını ne yazık ki çıkmış vaziyette, 57'si kontrol altına alındı, 14 orman yangınını kontrol altına alınma çalışması devam ediyor.


5 İLDE YANGINLARLA MÜCADELE

Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Evi yananlar, hayvanları maalesef telef olanlar, onlarla ilgili de bütün hasar tespit çalışmaları yapılmak suretiyle biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz.

Yangın söndürme çalışmalarında insanız hava araçlarının yanında uçaklar ve helikopterler kullanıyor.
Yangın söndürme çalışmalarında insanız hava araçlarının yanında uçaklar ve helikopterler kullanıyor.

SEL FELAKETİ MAĞDURLARI

Sel felaketinde nasıl kimseyi mağdur etmeyeceğimizi söyleyip adımlarımızı attıysak evi yanan hayvanları telef olanlarla ilgili hepsinin hasar tespit çalışmaları yapılacak. hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. TOKİ ile beraber bölgede evi yananların evlerini hızlıca inşa ederek en kısa zamanda sahiplerine teslim edilecek.


Rize'de, 47 bina yıkıldı, 100'e yakın konut ağır hasar aldı, 125 bina boşaltıldı, 40'a yakın işyeri ve 100'e yakın da araç zarar gördü. Artvin'de de bin 430 konut ve işyeri zarar gördü, 70'e yakın araç kullanılamaz hale geldi.

AŞISIZLARA KISITLAMA GELECEK Mİ?

Değişik zamanlarda değişik tedbirler açıkladık. Fakat çok değişik sesler yine çıktı. Biz böyle hep adeta hapis hayatı mı yaşayacağız, bu ne kadar böyle sürecek" diye. Dünyanın değişik yerlerinde zaten bu hep böyle oldu. Şu anda bizde ilk Kabine toplantımızda bunları ele alacağız. Yaklaşık 72 milyon doz aşı yapmış vaziyetteyiz.

Dünyada aşı yapacak ellerinde imkan olmayan ülkeler varken Türkiye olarak biz böyle bir sıkıntıyı yaşamadık. Bu noktada rahatız gerek Çin'den gerek Biontec tüm bunlarla beraber en sağlıklı şekilde bu mücadeleyi nasıl sürdürürüz bunu devam ettiriyoruz. Solunum cihazlarını bile üreten bir ülke haline geldik. Hastane noktasında zaten sıkıntımız yok. Bu çalışmaları yaptırmak suretiyle de inşallah yapacağımız ilk Kabine toplantısında durumu tekrar gözden geçireceğiz. Tüm tedbirlerimizi alıyoruz ve normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içerisinde olacağız.

DEDEAĞAÇ'A ABD ÇIKARMASI

Burada anormal bir gelişme söz konusu değil. Buradaki planlı gelişmeyi biz de yakından takip ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.